Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Posun v prípade krádeže umeleckých diel v Bratislave: Polícia obvinila dvoch mužov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Polícia obvinila dvoch mužov v súvislosti s krádežou umeleckých diel v Bratislave. Informoval bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff. Obvinení mali v administratívnej budove v hlavnom meste poškodiť sadrokartónovú stenu, dostať sa do vedľajšieho ateliéru a odcudziť 36 originálnych obrazov v hodnote 256.900 eur. Okrem toho mali ukradnúť aj horský bicykel, paddleboard, ohrievač a vlhkomer.

archívne video Prepadnutie čerpacej stanice, zlodeji v prilbách nepatrili medzi najbystrejších

Prepadnutie čerpacej stanice, zlodeji v prilbách nepatrili medzi najbystrejších (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

"Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 35-ročnému Petrovi V. z Bratislavy a 33-ročnému Patrikovi P. z Bratislavy," uviedol Szeiff. Priblížil, že ku krádeži došlo koncom minulého týždňa na Galvaniho ulici v Bratislave. Policajtom sa podľa slov hovorcu podarilo z ukradnutých vecí vypátrať a zaistiť 28 obrazov a paddleboard.

 

❗️POSUN V PRÍPADE KRÁDEŽE OBRAZOV ❗️ OBVINENIU ČELIA DVAJA MUŽI ➡️ VÄČŠINU OBRAZOV SME UŽ ZAISTILI 🖼 👉V priebehu tohto...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Saturday, April 22, 2023

Szeiff dodal, že zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj návrh na väzobné stíhanie. "V prípade preukázania viny pred súdom hrozí v zmysle zákona za takéto konanie trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," ozrejmil. Polícia naďalej pátra po zvyšných ukradnutých obrazoch a o pomoc žiada aj verejnosť. Informácie možno poskytnúť na čísle polície 158.

Ukradnuté obrazy
Zobraziť galériu (2)
Ukradnuté obrazy  (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Viac o téme: UmenieKrádežObvinenie Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu