Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Polícia v Humennom vyšetruje krádež prenosného dopravného značenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

HUMENNÉ - Krádež prenosného dopravného značenia vyšetruje polícia v Humennom. Zároveň vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"K skutkom došlo v dobe od 14. do 19. apríla na ceste prvej triedy, medzi obcami Ladomirov a Ubľa. Zatiaľ neznámy páchateľ pri mostnom objekte odcudzil najmenej 15 kusov prenosného dopravného značenia, ktoré bolo umiestnené na gumových podstavcoch," uviedla Ligdayová s tým, že krádežou vznikla škoda vo výške viac ako 2300 eur.

Zákon pri tomto protiprávnom konaní stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Ako doplnila, pri tomto skutku si zlodej pravdepodobne neuvedomil závažnosť a prípadné dôsledky svojho konania. "Umiestnenie prenosného dopravného značenia má svoj význam na bezpečnosť dopravy na danom úseku a predovšetkým na bezpečnosť účastníkov cestnej premávky," zdôraznila Ligdayová.

Viac o téme: KrádežTrestný činPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu