Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šok pre nákupné maniačky: Z obchodných centier odrazu zmizli predajne obľúbenej módnej značky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Z veľkých nákupných centrách postupne odchádza od začiatku roka známa módna značka. Predajne Tommy Hilfiger by ste v mnohých z nich už hľadali len márne. Firma hovorí o optimalizácii.

Na zmiznutie predajní zo slovenských nákupných centier upozornil denník Sme. Zatvorené takto boli od začiatku roka prevádzky v bratislavských obchodných centrách Aupark, Vivo a tiež predajňa v nitrianskom nákupnom centre Mlyny. Značku zastrešuje skupina Denin, ktorá hovorí o optimalizácii siete a prispôsobení sa novým nákupným zvykom zákazníkov.

Ilustračné video

Obnovte si dom a získajte príspevok až do výšky 19 000 eur (Zdroj: Topky.sk)

„V niektorých obchodných centrách nedošlo k dohode s prenajímateľom po indexácii (zvýšení) nájmov a navyšovaní poplatkov za služby a energie, preto bola v súlade s plánom optimalizácie ich činnosť pozastavená,“ vysvetlil majiteľ spoločnosti Ondrej Konečný.

Spoločnosť vznikla v roku 2015 a začala podnikať vo veľkoobchode s odevmi a obuvou. „Spoločnosť Denim Group je v súčasnej dobe najvýznamnejším zastúpením značiek Tommy Hilfiger, Tommy Jeans, G-Star, Diesel, Levis a CK Underwear na slovenskom a českom trhu,“ píšu o sebe. Na Slovensko priniesla aj koncept Cube, ktorý zastrešuje doplnky značiek Marc Jacobs, Tory Burch, Furla, Michael Kors či Vivienne Westwood. Do portfólia skupiny patrí aj značka Mango.

Zatiaľ čo spoločnosť Denim Group pokrývala veľkoobchod, spoločnosť Denim Retail zastrešovala maloobchod. Práve pod ňu spadali a spadajú prevádzky v obchodných centrách.

Šok pre nákupné maniačky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Firme sa darilo až do príchodu pandémie. V roku 2020 však zaznamenala pád. V roku 2021 sa dokonca obrátila na Európsky súd pre ľudské práva a žiadala odškodnenie za zatvorenie prevádzok počas pandémia. Ujmu vyčíslila na dva milióny eur. Argumentovala tým, že zatiaľ čo na Slovensku štát kompenzoval asi 20 percent nákladov, v zahraničí sa v niektorých štátoch kompenzácie pohybovali až do výšky 80 percent.

Spoločnosti Denim Group a Denim Retail má aktuálne podľa Finstatu dlhy voči štátnych inštitúcií. Najviac dlží Sociálnej poisťovni – je to viac ako 11-tisíc eur. Podľa majiteľa ide pravdepodobne o záväzky z covidového obdobia.

Viac o téme: Obchodné centrumTommy Hilfiger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu