Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zlá správa pre nákupné maniačky: Známa značka má zvažovať koniec na našom trhu! Odchod zo Slovenska aj Česka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Značka, ktorú milovali mnohí Slováci, sa na našom trhu možno už čoskoro stane minulosťou. Obľúbený nemecký módny reťazec Orsay, ktorý nájdeme takmer v každom väčšom nákupnom centre a medzi Slovákmi sa teší obľube, má rokovať o predaji svojich aktivít u nás a aj v susednom Česku. V prípade, že by sa tieto rokovania neskončili úspešne, hrozí, že značka zatvorí v oboch krajinách svoje predajne.

Informácie priniesol časopis Forbes s odvolaním sa na zdroj, ktorý má o priebehu rokovaní vedomosti. „Môžem potvrdiť, že Orsay je v záverečnej fáze rokovaní o predaji svojich predajní v Česku a na Slovensku. Pokiaľ sa to nepodarí, Orsay tu vstúpi do insolvencie a predajne zatvorí,“ uviedol. Celkovo má Orsay aktuálne u nás aj v Česku až 90 predajní, ktoré generujú tržby vo výške 44,5 milióna eur.

Problémy, ktoré donútili spoločnosť k takýmto krokom, majú mať svoje korene v období pandémie a lockdownou, kedy museli byť kamenné predajne zatvorené.

Slovenská obchodná inšpekcia varuje pred klamlivými zľavami v obchodoch.
Zobraziť galériu (2)
Slovenská obchodná inšpekcia varuje pred klamlivými zľavami v obchodoch.  (Zdroj: gettyimages.com)

Šibeničným termínom na predaj prevádzok má byť v Českej republike záver júna. Na Slovensku je to podľa zdroja ešte o niečo skôr. Hovoriť sa má o konci mája.

Značka zameriavajúca sa na dámsku módu bola založená v roku 1975 v nemeckom Karlsruhe. V roku 1996 expandovala na rakúsky a švajčiarsky trh. O dva roky na to otvorila prvú pobočku aj v Česku. Na Slovensku otvorili prvú predajňu v roku 2006. V tom čase už niekoľko rokov pôsobila napríklad v Maďarsku či Poľsku.

Viac o téme: OdchodPredajneOrsay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu