Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Počas dopravnej akcie odhalili policajti 252 telefonujúcich vodičov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

BRATISLAVA - V rámci dopravno-bezpečnostnej akcie Život, ktorá prebiehala od štvrtka (6. 4.) do utorka (11. 4.), odhalili policajti 252 vodičov telefonujúcich za volantom. Povolenú rýchlosť jazdy prekročilo 3339 vodičov a traja motocyklisti. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Prednosť v jazde nedalo 38 vodičov a jeden cyklista. Bezpečnostné pásy nepoužilo 534 vodičov," priblížila Bárdyová. Poukázala, že zlý technický stav malo 538 vozidiel, svoje povinnosti porušilo 679 vodičov, jeden cyklista a jeden kolobežkár. Bez prilby jazdili dvaja motorkári. Nesprávne predchádzalo podľa nej 77 vodičov a nesprávnym spôsobom jazdilo 210 vodičov. "Jeden vodič nákladiaka prekročil povolenú hmotnosť nákladu. Policajti zistili aj ďalších 1746 rôznych porušení pravidiel cestnej premávky," spresnila hovorkyňa.

Pod vplyvom alkoholu bolo počas šiestich dní 232 osôb

Pod vplyvom alkoholu bolo počas šiestich dní 232 osôb, z nich 141 vodičov, jeden motorkár, 79 cyklistov a 11 kolobežkárov. "Hodnota jedného promile a viac sa dychovou skúškou preukázala u 113 osôb, z nich bolo 58 vodičov, jeden motorkár, 47 cyklistov a sedem kolobežkárov," priblížila Bárdyová. Požitie inej návykovej látky ako alkoholu zistili u 35 osôb. Policajti zároveň zadržali 236 vodičských preukazov, 130 osvedčení o vozidle a 44 tabuliek s evidenčnými číslami. Súčasne zaistili podozrivé veci z áut a aj štyri vozidlá. "Policajti odhalili 50 trestných činov, 21 z nich bolo v súvislosti s marením zákazu viesť motorové vozidlá," doplnila Bárdyová. Poukázala, že polícia odhalila tiež 54 osôb podozrivých zo spáchania trestného činu, dvoch nelegálnych migrantov a jednu osobu v pátraní.

Počas dopravnej akcie odhalili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Za šesť dní zaznamenali policajti 7926 priestupkov, z nich v blokovom konaní vyriešili 7342 účastníkov cestnej premávky, ktorí svoje pochybenie priznali a pokutu zaplatili na mieste. Na ďalšie konanie postúpili 232 priestupkov, ktoré spáchali aj cyklisti, motorkári, chodci a kolobežkári. "Ich nasledujúce kroky budú smerovať na dopravné inšpektoráty," doplnila Bárdyová. Za menej závažné priestupky napomenuli policajti 352 účastníkov cestnej premávky.

Viac o téme: Telefón za volantomVodičiPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu