Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na zdravotníckom výbore bolo horúco: Ostrá prestrelka zaskočila aj Hegera! Cigániková si servítku pred ústa nekládla

Na zdravotníckom výbore bolo naozaj horúco: Poslankyňa Sasky si pred ústa servítku nekládla! Schytali to títo dvaja Zobraziť galériu (2)
Na zdravotníckom výbore bolo naozaj horúco: Poslankyňa Sasky si pred ústa servítku nekládla! Schytali to títo dvaja (Zdroj: Getty Images, Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Zdravotnícky výbor vo štvrtok neprebiehal podľa predstáv. V hlavných rolách nezmyselného konfliktu však nebol nikto iný, ako uštipačná poslankyňa Národnej rady Jana Bittó Cigániková (Saska), ktorá nemá vo zvyku si dávať pozor na jazyk. Na paškál si zobrala exministra Krajčího a premiéra Hegera, údery však lietali aj iným smerom. Členova výboru len nemo zízali.

Do ostrého konfliktu sa dostali po tom, čo na zdravotníckom výbore prebehla debata o kontroverznej stavbe nemocnice Rázsochy. Poslankyňa Národnej rady za stranu Saska je dlhodobým kritikom tohto ambiciózneho projektu a svoje k tomu povedala aj potom, čo ju predseda výboru Marek Krajčí spolu s povereným premiérom Eduardom Hegerom dostali do vývrtky. Zúčastnením nezostávalo nič iné, ako sa na rozzúrenú levicu len ticho prizerať, presvedčte sa sami.

Na zdravotníckom výbore bolo horúco: Slovná prestrelka Cigánikovej s Krajčím a Hegerom (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vo svojom výstupe mierila na všetky strany, ranu udelila aj poslancovi Šefčíkovi

Svoje sa k celému konfliktu snažil povedať aj poslanec NR SR Marek Šefčík, ktorého úsmev však zamrzol už o pár sekúnd. „Prepáčte, úplný základe je, aby si pani poslankyňa Cigániková nebrala slovo kedy chcel,“ pokúšal sa o zmiernenie situácie. Pohotová reakcia poslankyne Cigánikovej však na seba nenechala dlho čakať. „Napríklad pán Šefčík, Vás sa teda tiež nikto nič nepýtal,“ skočila mu ostro do reči. Prísediaci vo výbore sa zmohli len na smiech cez slzy.

Na zdravotníckom výbore bolo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

 

Viac o téme: PoslanciHegerPremiérNárodná rada Slovenskej republikyCigánikováKrajčíZdravotnícky výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu