Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia preveruje údajnú bombovú hrozbu na súdoch po celom Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA/PREŠOV - Polícia v súčasnosti preveruje údajnú bombovú hrozbu v súdnych budovách. "Oznámenie bolo prijaté v Bratislave a bezpečnostné opatrenia sa vykonávajú na celom území Slovenska," potvrdila to krajská policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová.

Opatrenia sa od rána vykonávajú napríklad v Prešove, Kežmarku, ale aj v Spišskej Novej Vsi.

Archívne video: Na Krajskom súde v Bratislave, kde sa rozhoduje o väzbe pre Borisa Beňu a Ľudovíta Makóa, nahlásili bombu

Na Krajskom súde v Bratislave, kde sa rozhoduje o väzbe pre Borisa Beňu a Ľudovíta Makóa, nahlásili bombu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

 

Bombová hrozba sa na súdoch v Prešovskom a Košickom kraji nepotvrdila

Bombová hrozba sa na súdoch v Prešovskom a Košickom kraji nepotvrdila. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová  potvrdila, že v stredu polícia vykonávala potrebné opatrenia v Košickom kraji v súvislosti s nahlásením nástražného výbušného systému. "Vykonanými pyrotechnickými prehliadkami v objektoch súdov sídliacich na území Košického okraja neboli nájdené žiadne nástražné výbušné zariadenia alebo podozrivé zariadenia," uviedla.


Oznámenie týkajúce sa bomby na súdoch bolo podľa krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Jany Ligdayovej prijaté v Bratislave a bezpečnostné opatrenia sa vykonávali na celom území Slovenska. Ako pre uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová, sudcovia, zamestnanci aj všetky osoby nachádzajúce sa v tom čase v priestoroch súdov v Prešovskom kraji boli ráno z dôvodu oznámenej hrozby umiestnenia výbušného nástražného systému evakuovaní a na pracovisko sa vracajú postupne, v závislosti od pokynov príslušníkov polície.


"V súvislosti s touto udalosťou došlo k prerušeniu prebiehajúcich a k posunu naplánovaných pojednávaní, tiež k prerušeniu riadneho výkonu práce súdov. Túto mimoriadnu udalosť opätovne vnímame ako ďalšiu zbytočnú záťaž justičných pracovníkov a apelujeme na verejnosť, aby takýmto spôsobom konkrétni občania nemarili súdne pojednávania a nezneužívali bezpečnostné zložky štátu," skonštatovala Petrufová a dodala, že ide o štvrtú evakuáciu ich súdov v tomto roku.

Viac o téme: BombySúdyNahlásenie bomby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu