Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najvyššia priemerná teplota vzduchu bola počas marca v Hurbanove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

BRATISLAVA – Najvyššia priemerná mesačná teplota vzduchu bola počas marca v Hurbanove (7,8 stupňa Celzia), najnižšia v Podbanskom (jeden stupeň Celzia). Vyplýva to z predbežného zhodnotenia mesiaca marec, ktoré zverejnil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Marec 2023 skončil na Slovensku po teplotnej stránke na celom území ako normálny až nadnormálny (teplý)," priblížil SHMÚ s tým, že najvyššia odchýlka priemernej mesačnej teploty vzduchu od normálu (1991 – 2020) bola v Poprade (dva stupne Celzia).

 

Predbežné zhodnotenie mesiaca MAREC 2023: Marec 2023 skončil na Slovensku po teplotnej stránke na celom území ako...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Thursday, April 6, 2023

Najvyšší mesačný úhrn zrážok bol v obci Kolbasov 125,6 milimetra

Absolútne najnižšia teplota vzduchu v polohách do 1000 metrov nad morom bola nameraná 29. marca v obci Novoť -18,3 stupňa Celzia. "Absolútne najvyššia teplota vzduchu bola 22,9 stupňa Celzia, nameraná 23. marca v Hurbanove," priblížili meteorológovia. Marec bol na území Slovenska zrážkovo mimoriadne podnormálny (mimoriadne suchý) až mimoriadne nadnormálny (mimoriadne vlhký). Najvyšší mesačný úhrn zrážok bol podľa SHMÚ v obci Kolbasov 125,6 milimetra. Naopak, najnižší mesačný úhrn bol na letisku v Bratislave (4,5 milimetra).

Viac o téme: MarecSHMÚHurbanovoNajvyššia teplota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu