Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovensko zasiahla smutná správa: Dalibor (†50) pomáhal vychovávať našu mladú generáciu! Dojemný odkaz do neba

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, Facebook/ YMCA in Slovakia)

BRATISLAVA – Smútia nielen mladí ľudia, s ktorými pracoval či jeho kolegovia. Členov mládežníckej organizácie YMCA zasiahla smutná správa. Zomrel ich dlhoročný generálny sekretár Dalibor Perašín (†50). Iba deň pred tým, ako naposledy vydýchol, informovali, že je vo vážnom stave v nemocnici.

Dalibor Perašín zomrel 28. marca 2023. Ešte deň predtým YMCA na Slovensku zverejnila informácie, že je hospitalizovaný a v lekárskej starostlivosti. V tom čase sa nachádzal v umelom spánku, zatiaľ čo lekári pracovali na tom, aby pochopili a vyriešili jeho vážny stav. Žiaľ, lekárom sa ho už zachrániť nepodarilo.

 

S hlbokým zármutkom oznamujeme, že zomrel Dalibor Perašin, generálny sekretár YMCA na Slovensku. Dalibor bol oddaným a...

Posted by YMCA in Slovakia on Wednesday, March 29, 2023

„Dalibor bol oddaným a zanieteným lídrom, ktorý významne prispel k hnutiu YMCA na Slovensku aj mimo neho. Jeho odhodlanie posilniť postavenie mladých ľudí a presadzovať sociálnu spravodlivosť bolo inšpiráciou pre všetkých, ktorí ho poznali. Bude nám chýbať jeho nadšenie, energia a neochvejná oddanosť misii YMCA,“ uviedli na sociálnej sieti Facebook.

„Ostávame v modlitbách za jeho rodinu a priateľov, aby im Boh dal silu, ochranu a útechu v týchto chvíľach hlbokého smútku. Uctíme si jeho pamiatku pokračovaním v práci, pre ktorú bol taký nadšený, a snahou vytvoriť lepší svet pre všetkých. Nech odpočíva v pokoji,“ dodali. Ľútosť nad stratou vyjadrila aj YMCA v Českej republike.

Slovensko zasiahla smutná správa:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ I.P. )

„Ako generálny sekretár YMCA na Slovensku viedol našu mládežnícku organizáciu na národnej úrovni vyše 12 rokov. Boli sme na rovnakej vlnovej dĺžke, hľadali sme cesty ako posunúť prácu s mládežou na našom malom Slovensku na vyšší level,“ zaspomínal si na neho jeho kolega z YMCA na Slovensko a dobrý priateľ Igor Pĺž. "Nezabudnem na Teba Dali, na Tvoju trpezlivosť, otvorenosť, nadhľad, humor, vieru a túžbu robiť ľudí okolo seba lepšími, hľadať riešenia a nezištne pomáhať. Ďakujem Dali, odpočívaj v pokoji,“ dodal.

YMCA na Slovensku, kde Perašín pôsobil, je súčasťou hnutia YMCA – Young Mens’ Christian Association, rozšíreného po celom svete v 120 krajinách zasahujúc vyše 58 miliónov ľudí. Ako sa uvádza na ich stránke, ide o je dobrovoľné, nepolitické a nekonfesijné združenie. Členovia YMCA sa majú snažiť o otvorený dialóg kresťanských princípov a hodnôt vo svojom každodennom živote, aktivitách a programoch.

Viac o téme: úmrtieYMCADalibor Perašín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu