Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na mol spitý vodič predvádzal zbesilú jazdu: Ohrozil život vlastného dieťaťa! VIDEO jeho jazdy zverejnila polícia

Cestný pirát v trnavskom kraji predvádzal na diaľnici husárske kúsky: Za všetkým stál akohol. Zobraziť galériu (3)
Cestný pirát v trnavskom kraji predvádzal na diaľnici husárske kúsky: Za všetkým stál akohol. (Zdroj: Facebook/Polícia SR- Bratislavský kraj, Trnavský kraj)

TRNAVA – O nehoráznom skutku na mol opitého vodiča informovala trenčianska polícia. Na diaľnici v smere na Žilinu predvádzal jazdu, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani profesionálny kaskadér z akčných filmov a medzi pruhmi kľučkoval ako na cvičisku. Okrem životov iných účastníkov cestnej premávky bol v ohrození aj život dieťaťa. To malo sedieť na zadných sedadlách. Pirátovi hrozia roky za mrežami.

Na mol opitý vodič predvádzal na diaľnici zbesilú jazdu: V ohrození bol život dieťaťa. (Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj)

Diaľničná polícia odstavila v piatok poobede na mol opitého vodiča, ktorého sa vydali hľadať po obdržaní oznámenia o nebezpečnej jazde auta Land Rover. Auto prechádzalo diaľnicou D1 a vodič mal manévrovať s vozidlom zo strany ns stranu. O celom incidente informovala polícia na sociálnej sieti.

Muža sa policajtom podarilo odstaviť až na odpočívadle Červeník v smere na Žilinu. Po podrobení sa kontrolo a orientačnej dychovej skúške vysvitlo, že vodič je v skutočnosti na mol. Hodnota alkoholu v dychu sa vyšplhala až na závratných 2,54 promile.

Na mol spitý vodič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

V aute sedelo aj maloleté dieťa, vodič skončil za mrežami!

Podľa zverejnených informácii mal vodič v čase jazdy viezť aj neplnoleté dieťa. „Policajti mu okamžite ďalšiu jazdu zakázali, namieste mu zadržali vodičský preukaz, obmedzili ho na osobnej slobode a eskortovali do policajnej cely,“ priblížili kroky príslušníkov. Polícia obvinila muža z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a už v priebehu víkendu sa postavil pred sudcu. Súd muža právoplatne odsúdil na nepodmienečný trest odňatia slobody a súčasne mu uložil zákaz viesť motorové vozidlo. K rozsudku došlo v rámci tzv. superrýchleho konania.

Na mol spitý vodič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

 

Viac o téme: Trnavský krajCestný pirátPolícia SRAlkohol za volantom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu