Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia v Osle skonfiškovala doposiaľ najväčšie množstvo kokaínu: Ukrytý bol medzi ovocím

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

KODAŇ - Nórska polícia v hlavnom meste Oslo skonfiškovala 800 kilogramov kokaínu v krabiciach ovocia. Ide o doposiaľ najväčšie zhabané množstvo tejto drogy v Nórsku. V piatok o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Polícia dostala tip na zásielku kokaínu od svojich kolegov z Nemecka, ktorým sa len dva dni predtým podarilo objaviť v meste Postupim 1200 kilogramov tejto omamnej látky. Nórske úrady nespresnili, kedy presne kokaín v krabiciach s ovocím našli, ani z akej krajiny ovocie pochádzalo. Nie je známe ani to, či boli drogy určené pre nórsky trh alebo bolo Oslo len tranzitným bodom. V Nórsku však v tejto súvislosti nebol nik zatknutý.

Doteraz najväčšie množstvo kokaínu skonfiškovali v roku 2013

"Nemôžeme vylúčiť, že za tým stoja väčšie siete napojené na Nórsko," povedala policajná hovorkyňa Grete Lien Metlidová. Agentúra AP pripomína, že polícia skonfiškovala dovtedajšie najväčšie množstvá kokaínu v Nórsku v roku 2013. Išlo o dve zásielky, pričom jedna mala 153 a druhá 145 kilogramov. Droga bola ukrytá v krabici s banánmi.

Viac o téme: Ovocie KokaínPolícia Oslo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu