Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ingrid Brocková prijala nového ukrajinského veľvyslanca Myroslava Kastrana

Ingrid Brocková a Myroslav Kastran
Ingrid Brocková a Myroslav Kastran (Zdroj: Facebook/Ingrid Brocková)

BRATISLAVA - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková prijala vo štvrtok na pôde rezortu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v SR Myroslava Kastrana. Diskutovali o vojenskej agresii Ruska proti Ukrajine vrátane povojnovej obnovy. Informoval o tom komunikačný odbor ministerstva.

"Slovensko, ako súčasť medzinárodného demokratického spoločenstva, pomáha Ukrajine v jej spravodlivom zápase o zvrchovanosť, nezávislosť a obnovenie územnej celistvosti. Ukrajina má neodňateľné právo na sebaobranu. Slovensko v podpore nášho východného suseda nepoľaví," zdôraznila Brocková.

 

S potešením som sa dnes stretla s novým ukrajinským 🇺🇦 veľvyslancom Myroslavom Kastranom. Pán veľvyslanec ma informoval...

Posted by Ingrid Brocková on Thursday, March 16, 2023

Štátna tajomníčka tiež veľvyslanca uistila o slovenskej podpore na ceste Ukrajiny do Európskej únie a pripravenosti naďalej rozvíjať vzťahy. Zaželala mu úspešný výkon funkcie. Obaja partneri prediskutovali tiež nadchádzajúce politické konzultácie s námestníkom ministerstva zahraničných vecí Ukrajiny Jevhenom Perebyjnisom, ktoré sa uskutočnia 20. marca v Bratislave.

Viac o téme: VeľvyslanecSlovenskoUkrajinaIngrid BrockováMyroslav Kastrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu