Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obrovská radosť v bratislavskej zoo: Na svet prišla Stela! Mláďa sa narodilo priamo pred očami návštevníkov

V bratislavskej zoo sa narodilo ťavie mláďa priamo pred očami návštevníkov
V bratislavskej zoo sa narodilo ťavie mláďa priamo pred očami návštevníkov (Zdroj: FB/Zoo Bratislava)

BRATISLAVA - V bratislavskej ZOO sa narodilo mláďa ťavy jednohrbej priamo pred očami návštevníkov. Ako informovala hovorkyňa ZOO Slavomíra Šindelářová, ťavie mláďa sa narodilo v sobotu 4. marca.

Návštevníkom bratislavskej zoologickej záhrady sa pred týždňom zrodil nový život doslova pred očami. Pred týžďňom sa tam narodilo mláďa ťavy dvojhrbej. Podľa zoológov išlo o ťažší pôrod priamo vo vonkajšej expozícii. 

"Ťavie mláďa sa narodilo v sobotu 4. marca. Zaujímavé sú aj detaily, ktoré túto udalosť sprevádzali. Podľa zoológov šlo o ťažší pôrod priamo vo vonkajšej expozícii. Komplikovanejší bol preto, lebo mláďa malo pri pôrode jednu nohu vpredu a druhá zostala uviaznutá. Dôležité bolo tiež oddeliť samca od samice, aby mala pokoj a aby bolo možné v prípade potreby asistovať. Všetko, vďaka skúsenému zoológovi, dobre dopadlo a v priebehu dvoch hodín bolo na svete mláďa, ktoré dostalo meno Stela. V ten istý deň sa sama postavila a dokázala sa aj nakŕmiť. Je to zdravé mláďa, o ktoré sa matka príkladne stará a v súčasnosti ho môžu návštevníci zazrieť vo výbehu zoo," povedala hovorkyňa pre portál bratislavskenoviny.sk.

archívne video

Zimný trh v ZOO Bratislava (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Mesiac predtým prišiel na svet samec Lucky. Aj v tomto prípade bol pôrod ťažší, pretože išlo prvorodičku, ktorá začala rodiť nečakane. "Aj jeho môžu návštevníci vidieť spolu s ostatnými jedincami," uviedla hovorkyňa s tým, že fakt, že sa v ZOO v krátkom čase narodilo už druhé ťavie mláďa, je výnimočný. "Štandardne sa v zoo narodí jedno mláďa ročne," doplnila.

Viac o téme: ŤavaBratislavaZoo Bratilsava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu