Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Žena z obce Zbojné prišla o stovky eur cez internetovú súťaž: Polícia vyšetruje podvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZBOJNÉ - Žena z obce Zbojné v Medzilaboreckom okrese uverila, že zvíťazila v internetovej súťaži a podvodníci ju následne obrali o stovky eur. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že príslušný vyšetrovateľ už v prípade vedie trestné stíhanie.

"Na internete bol uverejnený príspevok, ktorý ponúkal ako hlavnú výhru osobné motorové vozidlo. Reagovala naň spomínaná žena a príspevok zdieľala. Neskôr jej bola doručené správa, že sa stala výhercom druhého miesta a hodnota výhry bola 30.000 eur," priblížila Ligdayová.

 

PROJEKT „SENIORI ZBYSTRITE POZORNOSŤ!“: POLICAJNÍ PREVENTISTI SPOLU S POŠTÁRMI UPOZORŇUJÚ NA NEKALÉ PRAKTIKY PODVODNÍKOV #pomahatachranit #vasapolicia

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Saturday, March 11, 2023

"Výherkyňa" sa potešila a vyplnila všetky požadované údaje na internetovom odkaze, ktoré sa týkali jej bankového účtu. Riadila sa pokynmi, ktoré jej zaslali a bola presvedčená, že jej výhru pripíšu na účet. Neskôr však zistila, že z jej účtu boli neoprávnene vykonané prevody v prospech iného účtu, a to najprv vo výške 200 eur a neskôr ďalších 1100 eur.

"Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu spáchaného v súbehu s trestným činom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku," doplnila hovorkyňa. Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že internet ponúka viacero možností a ešte viac rizík. Vyzýva tiež občanov, aby neboli dôverčiví.
 

Viac o téme: PeniazePodvodPolícia Súťaž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu