Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia upokojuje ľudí: Žiadne únosy bielou dodávkou sa nekonajú! K pokusu nedošlo ani v Miloslavove

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia po preverení oznámení o podozrivej bielej dodávke skonštatovala, že k pokusu o únos dodávkou nedošlo ani v Miloslavove. Policajti ešte v utorok (7. 3.) potvrdili, že v súvislosti s bielou dodávkou bez EČV nedošlo v Bratislave k pokusom o únos maloletých dievčat posádkou dodávkových vozidiel. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Silvia Šimková.

"Policajti príslušných útvarov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave situáciu od prijatia týchto oznámení nepodcenili a v rámci intenzívneho vyšetrovania jednoznačne preukázali, že k pokusom o únos nedošlo a hodnovernosť oznámení sa nepotvrdila," uviedla.

 

AJ PRVÝ PRÍBEH - O BIELEJ DODÁVKE V MILOSLAVOVE BOL VÝMYSEL 🔲 V priebehu včerajšieho dňa sme Vás informovali o posune...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Wednesday, March 8, 2023

Evidované bolo podľa nej ešte jedno oznámenie, prijaté v priebehu minulého týždňa. "Aj toto oznámenie sa týkalo bieleho dodávkového vozidla, ktorého posádka 'chcela uniesť chlapca'," priblížila Šimková. Doplnila, že k pokusu o únos chlapca ani v tomto prípade nedošlo.

Hovorkyňa potvrdila, že vo všetkých prípadoch si maloleté a mladistvé osoby tieto príbehy vymysleli. Čas a energia, ktoré boli vynaložené na objasňovanie prípadov, mohli byť podľa nej využité na vyšetrovanie reálnych prípadov trestnej činnosti. "Napriek skutočnosti, že policajti príslušných policajných útvarov situáciu nepodcenili, od prijatia oznámení sa nimi intenzívne zaoberali a vykonali množstvo úkonov s cieľom náležitého objasnenia skutkovej veci," doplnila.

Viac o téme: únosPolícia MiloslavovBiela dodávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu