Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mysleli si, že ich budú mať navždy: Ružovým vodičákom odzvonilo! Na výmenu ostáva už len krátky čas

Aj „nesmrteľným“ vodičským preukazom už odzvonilo: Ružové doklady strácajú svoju neobmedzenú platnosť Zobraziť galériu (5)
Aj „nesmrteľným“ vodičským preukazom už odzvonilo: Ružové doklady strácajú svoju neobmedzenú platnosť (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Koniec jednej éry na slovenských cestách. Tento vodičský preukaz budete mať od budúceho roka možnosť vidieť maximálne tak v múzeu. Ak ste aj vy vodičský preukaz dostali od januára 1993 do apríla 2004, táto zmena sa môže týkať práve vás. Na koniec ružových vodičských preukazov upozorňuje aj hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Denisa Bárdyová.

Archívne video:

Vodička kvôli videohovoru prišla o vodičský preukaz (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ružovým vodičským preukazom definitívne odzvonil umieráčik. Ich neobmedzená platnosť končí už v závere roka a polícia začína informovať verejnosť. Na zmenu bude upozorňovať v dostatočnom predstihu a pripomína, že o výmenu si ich držitelia môžu požiadať už aj dnes. Podľa hovorkyne PPZ tak možno urobiť na ktoromkoľvek oddelení dokladov. „Žiadateľ je povinný predložiť vodičský preukaz, o ktorého výmenu žiada,“ priblížila, čo k tomu budete potrebovať.

Mysleli si, že ich
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

V obehu sú ich stále tisíce, čas na výmenu neodkladajte

Polícia informuje, že počet vodičských preukazov vydaných v priebehu desiatich rokov do roku 2004 sa odhaduje na približne 380 000 kusov. Starý vodičský preukaz je podľa polície potrebné odovzdať na pracovisku Policajného zboru, na ktorom ste si predtým požiadali o nový. Odovzdať ho však musíte najneskôr v čase vydania nového preukazu.

Mysleli si, že ich
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

Viac o téme: Polícia SRVodičský preukaRužový vodičák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu