Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vodičský preukaz urobila žena na 960. pokus: Svojho sna sa nikdy nevzdala! Neuveríte, koľko peňazí za to dala

Žena z Južnej Kórey urobila svoj vodičský preukaz na neuveriteľný 960-ty pokus
Žena z Južnej Kórey urobila svoj vodičský preukaz na neuveriteľný 960-ty pokus (Zdroj: Twitter/Trending Pakistan)

SOUL - Osemdesiatšesťročná Cha Sa-Soonová z Južnej Kórey urobila svoj vodičský preukaz na neuveriteľný 960-ty pokus. Prejsť sa jej podarilo skúškami iba minulý týždeň a šťastie a svoje znalosti testovala viac ako 15 rokov. Nadšenie z jej úspechu neskrývali ani inštruktori v autoškole. S jej úspechom im spadol obrovský kameň zo srdca.

Hnutie Sme rodina navrhuje zákaz predaja a používania petárd (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Cha Sa-Soonová pochádza z Južnej Kórey a pestuje vlastnú zeleninu na obchod. Keď zistila, že by sa jej k svojej profesii vodičský preukaz hodil, aby mohla rozvážať zeleninu aj po okolitých domoch, skúsila sa prihlásiť do autoškoly. Nápad to bol skvelý a tak žena ešte v apríli v roku 2005 robila prvé skúšky po absolvovanom kurze. No nepodarilo sa. Cha sa však nevzdala. Podľa informácií z DailyMailu, prvé tri roky chodila písať písomný test päťkrát týždenne. Potom svoje pravidelné návštevy zredukovala na dva pokusy týždenne. Až na 960-ty pokus sa jej písomné skúšky naozaj vydarili. Problém však nastal aj s praktickou časťou.

Praktickú časť sa jej podarilo spraviť „iba“ na desiaty pokus. „Spadol nám obrovský kameň zo srdca,“ priznal sa jeden z inštruktorov v autoškole. „Nemali sme to srdce povedať jej, aby prestala, pretože sa stále zlepšovala,“ dodal. „Keď konečne uspela, objali sme ju a dali sme jej kvety." Za opakované skúšky zaplatila Cha 11 000 libier, v prepočte 12 500 eur.

Viac o téme: VodičákSkúškyVodičský preukazVodičské oprávnenieOpakovanie skúšok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu