Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nedodržanie Bieleho kódexu zablokuje váš skipas: Bezpečnosť lyžiarov v Jasnej má na starosti Skipatrola

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Igor Rattaj)

BRATISLAVA - Nové RATTATA: "Keď spomeniem zablokovanie skipasu, takmer každý pochopí a začne sa správať, tak ako má." Práve bezpečnosť na zjazdovkách bola horúcou témou, ktorú šéf TMR Igor Rattaj a Andrej Kyška spolu rozobrali do detailov. Venovali sa nielen Bielemu kódexu a jeho najčastejším porušeniam, ale aj chybám, ktoré robia profesori už pri výuke lyžovania.

Lyžiari v Tatranskej Lomnici počas prázdnin Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja (Zdroj: TASR/František Iván)

„Častokrát sa na mňa človek, ktorému vysvetľujem pravidlá Bieleho kódexu, pozerá ako vyoraná myš a tvári sa, že nevie, o čom hovorím. Ale keď v prípade porušenia kódexu spomeniem zablokovanie skipasu, má to svoju váhu a vtedy takmer každý pochopí a začne sa správať tak, ako má,“ prezradil Andrej Kyška, člen Skipatroly v Jasnej, v novom podcaste RATTATA.

Práve bezpečnosť na zjazdovkách bola horúcou témou, ktorú šéf TMR Igor Rattaj a Andrej Kyška spolu rozobrali do detailov. Venovali sa nielen Bielemu kódexu a jeho najčastejším porušeniam, ale aj chybám, ktoré robia profesori už pri výuke lyžovania. „Akonáhle na červenej alebo nebodaj čiernej zjazdovke vidíme lyžiarske kurzy, čo sa stáva často, že tam inštruktor má 12 detí začiatočníkov, tak je dosť vážne napomenutý, že pre bezpečnosť tých detí aj samotných lyžiarov je lepšie, aby šli na modrú zjazdovku,“ spomenul na konkrétny príklad Kyška. O tom, koľko členov Skipatroly dohliada na dodržiavanie Bieleho kódexu v Jasnej, ako vyzerá ich bežný pracovný deň , koľko km denne nalyžujú a čo všetko v tomto stredisku robia pre bezpečnosť lyžiarov, sa dozviete v najnovšom podcaste RATTATA.

Viac o téme: LyžiariLyžiarske strediskoRATTATABiely kódexSkipatrola Jasná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu