Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ďalší prípad s medveďom ako zo zlého sna: Horár so synom na úteku, otec musel siahnuť po zbrani!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Situácia ohľadom výskytu medveďov na Slovensku je už nejaké to obdobie pomerne vážna a viacerí sledujú čoraz častejšiu pravdepodobnosť stretu s touto divou zverou. Najnovší prípad pri Banskej Bystrici znie dokonca veľmi akčne. Syn s otcom horárom na túto prechádzku lesom určite tak skoro nezabudnú. Rodič musel totiž siahnuť po zbrani!

archívne video

Medveď sa promenádoval len kúsok od centra mesta Tisovec (Zdroj: FB/K.K.)

Podľa TV Markíza sa všetko odohralo v lese nad Horným Harmancom. Koncom februára zobral horár svojho syna na prechádzku do prírody, keď tu zrazu začuli agresívny prejav medveďa.

Útek a takmer osudný pád, horár musel konať

Dvojica začala následne pred touto podráždenou medvedicou utekať, pričom malý chlapec sa na zamrznutom povrchu pošmykol a spadol. Horár nemal inú možnosť, a rozhodol sa pre krajné riešenie, aby zabránil ďalšiemu postupu tejto divej zveri.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Otec chlapca zobral pracovnú zbraň a začal smerom k zvieraťu strieľať. Vystrašená medvedica tak následne zvolila opačný postup a ušla. Naďalej sa však ale môže vyskytovať v oblasti lesa pri Hornom Harmanci. Posledné informácie svedčia o tom, že otec aj so synom sú, chvalabohu, v poriadku.

Medvedicu nenašli ani po dvoch hodinách pátrania

Ochranári po tomto vážnom incidente rozhodli o hĺbkovej kontrole tamojšieho lesa. Toto pátranie po inkriminovanej medvedici však po vyše dvoch hodinách ukončili s neúspešným výsledkom a divé zviera nenašli. Práve polovica marca je obdobie, kedy sa medvede prebúdzajú zo zimného spánku, a preto by mali byť všetci občania pri podobných výletoch do lesov obozretní a opatrní.

Viac o téme: OtecStreľbaSynBanská BystricaMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu