Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia začala trestné stíhanie za nelegálnu skládku odpadu v Košiciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE - Polícia začala trestné stíhania v súvislosti s nelegálnou skládkou odpadu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov. Neznámy páchateľ sem vlani v novembri protiprávne priviezol odpad ako zeminu, kamenivo a betón, a to v objeme 5050 ton. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Páchateľ svojím konaním nakladal s odpadmi v rozpore s príslušnými právnymi predpismi, pričom rozsah zisteného protiprávneho konania bol vyčíslený na viac ako 82.000 eur. Páchateľ zároveň na pozemkoch vykonal výrub a spôsobil poškodenie drevín a krovín," spresňuje s tým, že v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi začal vyšetrovateľ oddelenia Košice z odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality (NCODK) Prezídia Policajného zboru. Polícia upozorňuje občanov aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, keďže takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.

Viac o téme: SkládkaPolícia Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu