Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PREDPOVEĎ Jarné počasie sa začína okato predvádzať: Radšej si doma nezabudnite dáždnik

Na väčšej časti Slovenska bude v priebehu týždňa zamračené počasie sprevádzane dažďom a snehovými prehánkami. Zobraziť galériu (6)
Na väčšej časti Slovenska bude v priebehu týždňa zamračené počasie sprevádzane dažďom a snehovými prehánkami. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Tradičné prechodné počasie medzi zimou a jarou je v plnom prúde. Na svoje si prídu hlavne milovníci kníh a filmov. Športovcom a milovníkom prírody však počasie v tomto týždni nedopraje. Na väčšine Slovenska sa v najbližšom týždni musíme pripraviť na zamračené a upršané počasie. Teploty by však cez deň mali pod nulu klesnúť už len naozaj zriedka.

Archívne video:

Obrovské sklamanie pre turisto: Benátske kanály vyzerajú ako stoka (Zdroj: Profimedia)

Pondelok

PREDPOVEĎ Jarné počasie sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

V pondelok sa treba pripraviť na zamračené nebo. Na strednom Slovensku sa očakáva sneženie alebo snehové prehánky. Teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 0 až 8 stupňov Celzia. V horách, vo výške nad 1500m môže teplota klesnúť až k -6 stupňom. Juhozápadný vietor bude slabý s rýchlosťou 5 až 25 km/h.

Utorok

PREDPOVEĎ Jarné počasie sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Zo západu bude v utorok na naše územie prúdiť morský vzduch. Predpokladať môžete oblačno až zamračené. Na niektorých miestach ojedinelý dážď alebo dážď so snehom. Od stredných polôh môžeme očakávať sneženie. Teplota sa bude pohybovať medzi 5 až 8 stupňami. V Žilinskom kraji, na Horehroní a na Hornom Spiši sa miestami očakáva teplota okolo 3 stupňov. Vietor bude slabý, s rýchlosťou 10 až 30 km/h, prevažne južný až juhozápadný. V nárazoch a ojedinele môže zosilnieť až na 50 km/h.

Streda

PREDPOVEĎ Jarné počasie sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

V stredu bude opäť zamračené. V stredných a nižších polohách je hlásené sneženie. Teplota sa bude pohybovať opäť v príjemných 7 až 12 stupňov Celzia. V Žilinskom kraji, na Horehroní a Hornom Spiši bude teplota oproti zbytku územia aj v stredu nižšia okolo 5 stupňov Celzia. Dominovať by mal juhozápadný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h. Na horách je však potrebné očakávať prudký až búrlivý vietor.

Štvrtok

PREDPOVEĎ Jarné počasie sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Štvrtok bude nasledovať celotýždňovú tradíciu a na väčšine územia môžeme očakávať oblačné až zamračené počasie. Na viacerých miestach je potrebné pripraviť sa na dážď. Od stredných polôh sa očakáva dážď so snehom alebo sneženie. Teplota sa oproti strede mierne zníži a jej rozmedzie bude 6 až 12 stupňov. V severných oblastiach je potrebné očakávať nižšie teploty okolo 4 stupňov Celzia.

Piatok

PREDPOVEĎ Jarné počasie sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

V piatok dôjde k negatívnejšej zmene počasia a meteorológovia upozorňujú na prevažne veľkú oblačnosť na väčšine územia. Na víkend zároveň očakávajú pokračovanie v trende vlhšieho počasia. Na viacerých miestach máme očakávať dážď a vo vyšších polohách a na severe dokonca sneženie. Vietor bude premenlivý a pripraviť sa treba na prechodné veterno. Teploty sa budú stabilne pohybovať v rozmedzí 6 až 12 stupňov so 4 stupňami na severe územia.

Viac o téme: PredpoveďPredpoveď počasiaPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu