Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia na R1, pri ktorej zomrel chodec: Polícia prezradila detaily zrážky! Výstraha aj pre ostatných

Chodec neprežil zrážku na R1. Zobraziť galériu (4)
Chodec neprežil zrážku na R1. (Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj)

VLČKOVCE – Okolnosti tragickej nehody, pri ktorej v nedeľu na R1 zomrel mladý muž, sú naďalej predmetom vyšetrovania. Polícia však prezradila detaily samotnej zrážky, ktorá sa stala chodcovi prechádzajúcom diaľnicou osudná. Ľuďom pripomínajú, že pohyb na diaľnici je zakázaný.

Archívne video: Dramatické okamihy na R1 pri Nitre

Dramatické okamihy na R1 pri Nitre (Zdroj: FB/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Polícia o tragickej udalosti informovala v nedeľu večer. V tom čase ešte nepoznala ani identitu muža, ktorý takto nebezpečne prechádzal diaľnicou, čo ho stálo život. Zverejnila dokonca niektoré z detailov na jeho tele či oblečení, aby im s objasnením mužovej identity mohla pomôcť aj verejnosť. Nakoniec sa im ho podarilo stotožniť.

Chodec neprežil zrážku na R1.
Zobraziť galériu (4)
Chodec neprežil zrážku na R1.  (Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj)

Len deň po tragédií prezradili podrobnosti jeho posledných momentov. „20-ročný muž mal prechádzať cez frekventovanú diaľnicu smerom na čerpaciu stanicu, pri obci Vlčkovce neďaleko Trnavy. Vodič na aute Toyota mladíka najskôr zachytil ľavou prednou časťou vozidla. Muž skončil v ľavom jazdnom pruhu, kde došlo k stretu s ďalšími prechádzajúcimi autami. Chodec svojim zraneniam, žiaľ, na mieste podľahol,“ uviedli. Okolnosti nehody naďalej prešetrujú a vo veci začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Vodičov podrobili dychovým skúškam, ktoré alkohol nepotvrdili. To, či mohol byť pod vplyvom alkoholu zrazený mladík, budú zisťovať znaleckým skúmaním. Na miesto policajti privolali aj znalca z odboru cestná doprava.

Chodec neprežil zrážku na R1.
Zobraziť galériu (4)
Chodec neprežil zrážku na R1.  (Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj)

Pripomenuli tiež, že pohyb chodcov na diaľnici je zakázaný. „Upozorňujeme, že prechádzanie cez diaľnicu na pešo je nielenže zakázané, ale najmä nesmierne nebezpečné. Vodiči smú po nej jazdiť vyššou rýchlosťou, čo samozrejme predlžuje ich brzdnú dráhu. Nehovoriac o tom, že za zníženej viditeľnosti a v tmavom oblečení je veľmi malá šanca, že si vás vodič dostatočne skoro všimne a stihne zareagovať,“ uviedli s tým, že prechádzanie diaľnicou vás môže stáť život.

Viac o téme: NehodaDiaľnicaZrážkaChodecPolícia R1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu