Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

PRÁVE TERAZ Obvinená Slovenka, ktorú priviezli z Iraku vládnym špeciálom: Vyšetrovateľ podal podnet na väzbu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA/IRAK - Vládny špeciál letel počas uplynulého víkendu do Iraku. Na palube lietadla boli aj príslušníci NAKA. Priviedli odtiaľ Slovenku, ktorú teraz obvinili z viacerých trestných činov. Vyšetrovateľ pre ňu žiada väzobné stíhanie.

Slovenke R.D. bolo vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry vznesené obvinenie potom, čo ju z Iraku dopravil vládny špeciál. Polícia neskôr na sociálnej sieti informovala, že k preprave došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry teraz podal podnet na jej väzobné stíhanie. "V prípade obvinenej osoby R. D. z trestných činov ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a vojnového bezprávia dnes vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry podal podnet na vydanie návrhu na vzatie obvinenej osoby do väzby prokurátorovi úradu špeciálnej prokuratúry. Dôvodom je obava, že osoba ujde alebo sa bude skrývať, prípadne bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedla polícia. 

archívne video

Daňko nevylúčil, že tragickú streľbu budú vyšetrovať ako terorizmus (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Viac o téme: TerorizmusVládny špeciálObvinenie Irak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu