Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Remišová dala košom štátnemu tajomníkovi: Ten sa vyžaloval na sociálnej sieti, šéfka Za ľudí sa bráni

Veronika Remišová ukončila spoluprácu s Jánom Hargašom, štátnym tajomníkom MIRRI. Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová ukončila spoluprácu s Jánom Hargašom, štátnym tajomníkom MIRRI. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Odvolanie Jána Hargaša z postu štátneho tajomníka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR bolo štandardným manažérskym rozhodnutím. Po stredajšom rokovaní vlády, na ktorom kabinet schválil personálny návrh, to uviedla šéfka rezortu Veronika Remišová (Za ľudí).

Video: Veronika Remišová: Zmena štátneho tajomníka MIRRI bola štandardným manažérskym rozhodnutím

Veronika Remišová: Zmena štátneho tajomníka MIRRI bola štandardným manažérskym rozhodnutím (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Odmietla zároveň, že by za Hargašovým odchodom bola nevôľa k jeho politickým ambíciám. "O tomto som sa dozvedela z médií, nikdy sme sa o tom spolu nebavili," uviedla ministerka. Zdôraznila, že za odvolaním Hargaša a vymenovaním nového štátneho tajomníka je potrebné vnímať snahu "dokončiť projekty a dať procesom väčšiu dynamiku".

Hargaš sa nedokáže stotožniť s dôvodmi odvolania

Odvolaný štátny tajomník na sociálnej sieti uviedol, že s dôvodmi odvolania, ktoré mu oznámila Veronika Remišová, sa nedokáže stotožniť a nepovažuje ich za adekvátne. "Naviac sa ani nezhodujú s tými, o ktorých si dnes čítam v médiách. Napriek tomu mi neostáva nič iné, než zobrať to na vedomie a poďakovať sa kolegom za spoluprácu," uviedol Hargaš. Priznal, že hoci je zo spôsobu odchodu sklamaný, neskresľuje to negatívne jeho pohľad na dôležitosť práce v štátnej a verejnej správe. "Práca pre štát má zmysel. Nájdete tu veľa frustrácií a spomaľovačov, ale aj kompetentných a čestných kolegov a príležitostí robiť na zmysluplných veciach," vyhlásil.

 

DNES ODCHÁDZAM Z MIRRI, LÚČIM SA S KOLEGAMI A ĎAKUJEM ZA PRÍLEŽITOSŤ PRACOVAŤ PRE ŠTÁT Po takmer 3 rokoch na...

Posted by Ján Hargaš on Tuesday, February 7, 2023

O Hargašovom odchode za začalo špekulovať na začiatku februára

Vláda v stredu odvolala Hargaša a súčasne k 9. februáru na jeho miesto štátneho tajomníka MIRRI vymenovala Jozefa Graňačku. O Hargašovom odchode za začalo špekulovať na začiatku februára, spomínalo sa jeho možné spájanie so stranou Progresívne Slovensko.

Viac o téme: Štátny tajomníkVeronika RemišováMinisterstvo investícií regionálneho rozvoja a informatizácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu