Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Skládka v bratislavskej Vrakuni je pre nás neustále cieľom, ubezpečil minister Budaj

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bývalá skládka Chemických závodov Juraja Dimitrova v bratislavskej Vrakuni je pre ministerstvo životného prostredia neustále cieľom. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený šéf envirorezortu Ján Budaj (OĽANO).

"V týchto dňoch vyhlásime nové ponuky, aby sme tentoraz nielen prenajímali, ale aj odkúpili územie, aby sa tam mohli začať čistiace práce," povedal Budaj. Zároveň reagoval aj na bývalého ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa, ktorý tvrdil, že Budaj je voči skládke v bratislavskej Vrakuni ľahostajný. "Práca Sólymosa zostala nedokončená, pretože ju neurobil. Nevyvlastnil pozemky, bol tam odpor. Vyhrali tí, ktorí odporovali na Najvyššom súde SR," uviedol Budaj.

VIDEO Ján Budaj sa vrátil ku kauze svojej spolupráce s ŠtB

Ján Budaj sa vrátil ku kauze svojej spolupráce s ŠtB (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šéf envirorezortu poznamenal, že nemôžu vyplatiť to, čo si vlastníci požadujú. "Môžeme vyplácať len to, čo nám zákon dovoľuje," povedal. Stavebné práce sa podľa jeho slov nemôžu v žiadnom prípade začať, keď nie je usporiadaný pozemok. "Ministerstvo nie je súkromník, aby mohlo licitovať, ak niekto pýta nad úradný odhad," dodal.

Na skládke sa nachádza asi 120-tisíc kubických metrov odpadu

Na skládke, ktorá sa nachádza na území starého Mlynského ramena na rozhraní bratislavských mestských častí Vrakuňa a Ružinov, je zhruba 120-tisíc kubických metrov odpadu, ktorý tam vyvážali z chemických závodov v 60. až 80. rokoch minulého storočia.

Viac o téme: SkládkaCieľVrakuňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu