Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Trenčíne pribudnú bazény i tobogány

Tu má stáť letná plaváreň
Tu má stáť letná plaváreň

TRENČÍN - Do dvoch rokov plánujú v Trenčíne vybudovať novú letnú plaváreň. Tá pôvodná ustúpi železničnej trati, ktorú by mali začať v meste modernizovať už na budúci rok.

Obyvatelia Trenčína a blízkeho okolia majú na plavárni k dispozícii jeden rekreačný antikorový rekreačný bazén, plavecký 50-metrový a detský bazén. Okrem toho aj priamy výhľad na dominantu stredného Považia - Trenčiansky hrad. Na novej plavárni vybudujú 25-metrový plavecký bazén a ďalšie oddychové bazény vrátane tobogánov.

"Nová plaváreň bude umiestnená na Ostrove, ktorý má byť v budúcnosti športovo-rekreačným centrom pre obyvateľov Trenčína, Zamaroviec i priľahlého okolia. Požadovaný výhľad na siluetu hradu pritom bude pre návštevníkov zachovaný," uviedla pre agentúru SITA Jana Marková z kancelárie primátora. Pôvodnú letnú plaváreň zbúrajú až po dostavbe novej. Mohlo by sa tak stať, že na jednu sezónu budú mať Trenčania k dispozícii dve kúpaliská.

Novú plaváreň vzdialenú niekoľko stoviek metrov od súčasnej, by podľa predstáv mesta mali otvoriť počas letnej sezóny v roku 2010. Cez terajšiu povedie nová trať upravená na rýchlosť vlakov minimálne 140 kilometrov za hodinu. Mesto chystá do leta pripraviť pre verejnosť prezentáciu nového kúpaliska.

Trenčín má na výstavbu k dispozícii 132 miliónov korún, ktoré získalo od Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) za predaj súčasného kúpaliska. Presné náklady na plaváreň ešte nie sú známe. Mesto pre plaváreň vytypovalo lokalitu na Ostrove, ktorého územie patrí sčasti susednej obci Zamarovce. Tá sa po revolúcii od mesta oddelila. Mesto tento rok odkúpilo od obce potrebné pozemky.

Plaváreň sa bude rozliehať na území od vstupu na Ostrov z mosta až po reštauráciu pri športovej hale. Mesto chce tento rok územie pripraviť na výstavbu plavárne. V súčasnosti sa tam nachádza futbalové ihrisko, dopravné ihrisko a staré, zeleňou zarastené detské ihrisko. Tam sa nachádzajú bývalé plytké bazény, či známy betónový drak a stromy.

"Existujúce stromy zostanú na ploche budúcej plavárne z veľkej časti zachované, teda tam bude aj dostatok tieňa," dodala Marková. Po vybudovaní plavárne bude mesto musieť vyriešiť problém s parkovaním, pretože na Ostrove nie je dosť miesta pre všetkých, ktorí by chceli prísť autom až pred

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu