Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Skutočne sa to stalo: Igor Matovič oficiálne končí na poste ministra financií, SaS dosiahla svoje!

predseda OĽaNO Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
predseda OĽaNO Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Igor Matovič zajtra (23. 12.) oficiálne odstúpi z postu ministra financií. Svoju demisiu doručí do prezidentského paláca po tom, čo dnes (22. 12.) strana SaS splnila svoju časť dohody o podpore rozpočtu pre rok 2023. Hnutie OľaNO následne vyhlásilo, že splní aj svoju časť dohody. Igor Matovič plány na podanie svojej demisie ohlásil na tlačovej konferencii hnutia OľaNO krátko po hlasovaní.

Igor Matovič podáva druhýkrát svoju demisiu (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Strana SaS prisľúbila stranám OľaNO, Sme Rodina a Za Ľudí svoju podporu pre rozpočet iba v prípade, ak im vyhovejú v ich podmienkach. Jednou z nich bol aj definitívny koniec vo funkcii ministra financií Igora Matoviča. Pri dnešnom hlasovaní bol schválený rozpočet na rok 2023. Hlasovalo zaň 93 poslancov spoločne s hlasmi poslancov zo strany SaS, čím splnili ich časť dohody. Prirodzenou reakciou bolo teda splnenie dohody aj zo strany OľaNO. Igor Matovič na tlačovej konferencii krátko po hlasovaní vyhlásil, že zajtra oficiálne odovzdá svoju demisiu do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej. 

Skutočne sa to stalo:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško, TASR/ Jakub Kotian)

Igor Matovič nemá záujem o žiadne funkcie

„Nikdy som si nepotrpel na žiadne funkcie, keď som išiel na ministerstvo financií, išiel som tam s tým, že chcem presadiť 200€ na dieťa. To bol môj talizman, ktorý som chcel mať v rukách. Keď som ho mal schválený, chcel som v ten deň odstúpiť,“ vyjadril sa na margo otázky, či preberie funkciu šéfa poslaneckého klubu OľaNO Michala Šipoša. „Po žiadnych funkciách netúžim, keď prídem do parlamentu, tak ako obyčajný radový poslanec,“ dodáva.

Viac o téme: Igor MatovičRozpočetDemisia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu