Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

AKTUÁLNE V Žiline sa vykoľajil vlak, osobná doprava je prerušená

Vlaky SR
Vlaky SR (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V Žiline sa vykoľajil vlak. Osobná doprava v žilinskej vlakovej stanici je prerušená. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s tým, že zabezpečujú náhradnú autobusovú dopravu.

archívne video

Od nedele 11. decembra bude platiť na Slovensku nový grafikon vlakovej dopravy (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

ZSSK spresnilo, že sa vykoľajil vlak cudzieho dopravcu. Podľa doterajších informácií má ísť o takzvaný pracovný vlak. V Žiline a okolí už hlási viacero vlakov meškanie.

"Treba počítať s veľkými meškaniami, ktoré sa môžu natiahnuť do dvoch hodín," povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová  spresnila, že na stanici Žilina sa po 9.30 h vykoľajil 11. a 12. vozeň nákladného vlaku. Nikto sa nezranil. "Spôsobilo to obmedzenie dopravy v úseku Žilina – Púchov, čiže bratislavská spojka, a rovnako aj smer Čadca. Momentálne pracujeme na odstránení vykoľajenia," uviedla. Zo ZSSK i ŽSR potvrdili zabezpečenie náhradnej autobusovej dopravy i otáčanie vlakov.

Následky vykoľajeného vlaku budú odstraňovať do večera

V Žiline naďalej odstraňujú následky vykoľajeného nákladného vlaku. Potvrdila to hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová. Úplné odstránenie predpokladá v stredu večer. Následne budú železničiari zisťovať rozsah škôd.

"Momentálne ŽSR odstraňujú nehodovú udalosť pomocou žeriavu. Vedená je náhradná autobusová doprava na trase Kysucké Nové Mesto – Žilina. V ostatných smeroch jazdíme," uviedla. Nehoda doteraz spôsobila meškanie 25 vlakov a množstvo vlakov bolo odrieknutých. "Príčina vzniku nehodovej udalosti je v štádiu riešenia," podotkla Feik Achbergerová.

Viac o téme: DopravaVlakVykoľajenýVlakyŽilinaZSSK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu