Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prichádza riadna zmena počasia, teploty môžu vystúpiť až na 10 °C! Pripravte sa aj na dážď

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – V posledných týždňoch sme si mohli naplno užiť zimné počasie. Zavítalo k nám výdatné sneženie, poľadovica, teploty hlboko pod bodom mrazu aj studený vietor. Tomu je však aspoň nateraz koniec. Od dnes totiž prichádza oteplenie. Najvýraznejšie ho budú pociťovať obyvatelia vyššie položených oblastí.

 

Video: Predpoveď pre vás na 50. a 51. týždeň 2022

Predpoveď pre vás na 50. a 51. týždeň 2022 (Zdroj: SHMÚ)

Dôvodom je ten, že teplý vzduch, ktorý prúdi na naše územie od juhozápadu, sa zatiaľ nachádza vo vyšších vrstvách vzduchu. Na horách tak bude dnes teplejšie ako v nížinách, vysvetlil portál imeteo.sk „Teplota na horách vo výške 1 500 m dnes vystúpi na +5 °C, zatiaľ čo v nižších polohách sa bude pohybovať od -2 do +3 °C. Dnes bude prevládať oblačné až zamračené počasie, miestami z rána hmlisto. Pozor aj na rannú poľadovicu na cestách,“ uviedli.

Prichádza riadna zmena počasia,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V priebehu zajtrajška pocítime oteplenie ešte výraznejšie. Teploty sa budú pohybovať od 0 po +5 °C. Pri zmenšenej oblačnosti môže byť dokonca ešte o niečo teplejšie. Prevládať bude zamračené počasie a rátať treba aj s rannými hmlami. Vo štvrtok sa teplota vyšplhá dokonca až na +7 °C, pripravte sa tiež na zrážky, a to najmä v noci. Vo vyšších polohách môžu byť aj snehové a hroziť môže poľadovica.

Deň pred Štedrým dňom sa oteplí ešte viac. Od západu k nám bude prúdiť teplejší morský vzduch, ktorý spôsobí, že najmä na juhozápade môžu teploty vystúpiť až na +8 °C. Na západe a severe krajiny sa tiež rozprší. Rovnako teplo má byť aj počas sviatočných dní, kedy sa môže ortuť teplomerov vyšplhať dokonca až na 10 °C.

Viac o téme: PočasieOtepleniePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu