Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bývalý príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy Štefan P. zostáva stíhaný na slobode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Bývalý príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) SR Štefan P. zostáva stíhaný na slobode. V pondelok o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, keď zamietol sťažnosť prokurátora proti predošlému rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Informovala o tom hovorkyňa sťažnostného súdu Alexandra Važanová. Štefan P. čelí obvineniam z trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie.

V roku 2020 si mal Štefan P. podľa obvinenia prostredníctvom sprostredkovateľa vypýtať od podnikateľa 40.000 eur, ktoré mu aj vyplatili. Sľúbiť mal za to vykonanie úkonov vo vyšetrovacom spise vedúce k beztrestnosti.

archívne video: Polícia prekazila činnosť nelegálnej výrobne cigariet na východe Slovenska

Polícia prekazila činnosť nelegálnej výrobne cigariet na východe Slovenska (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Ďalších 40.000 eur mal dostať v inom prípade za zabezpečenie informácií z policajného prostredia v súvislosti so stíhaním drogovej trestnej činnosti. Obvinený bol 7. decembra spolu s Vladimírom H.

Vladimíra H. prepustil zo zadržania na slobodu

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu u oboch obvinených konštatoval dôvodnosť trestného stíhania. U Štefana P. videl aj dôvod preventívnej väzby. Nahradil ju však písomným sľubom a dohľadom probačného a mediačného úradníka s primeranými povinnosťami a obmedzeniami.

V prípade Vladimíra H. nezistil ani jeden z dôvodov väzby a preto ho tiež 10. decembra prepustil zo zadržania na slobodu. Proti tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, o ktorej v pondelok rozhodol Najvyšší súd SR.

Viac o téme: Stíhanie na slobodeKÚFSŠtefan P.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu