Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slováci majú za sebou najchladnejšiu noc tohto mesiaca: Na týchto miestach klesla teplota najhlbšie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Máme za sebou najchladnejšiu noc, teploty padali aj pod -20 °C. Mohlo byť aj chladnejšie, nebyť oblačnosti, ktorá zabránila ďalšiemu poklesu teploty. Nasledujúcu noc príde oteplenie, čo pocítime aj počas dňa.

Najnižšie teploty boli zaznamenané nezvyčajne krátko po polnoci, uvádza iMeteo. Tento jav sa zvyčajne deje až v skorých ranných hodinách. Teploty boli nižšie ako sa pôvodne predpokladalo. Stanica SHMÚ zaznamenala na Oravskej Lesnej -20,4 °C a v Rabči až -21,4 °C. Amatérske stanice nainštalované dobrovoľníkmi po celom Slovensku, ktoré spĺňajú vysoké štandardy, tiež priniesli zaujímavé meteorologické hodnoty.

Betlehemské svetlo už žiari v paláci, prezidentka si ho prevzala od skautov (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Zdá sa, že najchladnejšiu noc zažili v Pustom Poli neďaleko Telgártu, kde namerali teplotu -23,5 °C. Druhá najchladnejšia hodnota bola nameraná v oblasti Dobšinskej ľadovej jaskyni, na ranči pod Ostrou Skalou, kde teplota klesla na -22,9 °C. Už teraz však na našom území začali teploty rásť a ďalšia noc bude teplejšia. Začne k nám prúdiť teplejší vzduch, zväčší sa oblačnosť a prinesie sneženie. Teploty v noci zrejme neklesnú pod -10 °C. Zajtra počas dňa pôjdu teploty nad nulu a môžu sa priblížiť až k 5 °C.

Viac o téme: ZimaPočasieChladná noc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu