Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smer-SD podá trestné oznámenie pre údajnú korupciu strany OĽaNO

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanec Andrej Stančík (OĽaNO) sa stal štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí výmenou za to, že zahlasoval za rodinný balíček, tvrdí podpredseda strany Smer-SD Erik Kaliňák. Dôkazom toho je podľa neho esemesková komunikácia bývalej lekárskej riaditeľky Národného ústavu reumatických chorôb Daniely Doležalovej s nemenovaným koaličným poslancom, v ktorej sa ho pýta, či je pravda, že Stančík má byť štátnym tajomníkom.

archívne video

Erik Kaliňák tvrdí, že Mikulec dohodil zákazku firme, v ktorej figuroval jeho brat (Zdroj: FB/Erik Kaliňák)

Odpoveď znela: „Áno, vraj, lebo sa pri hlasovaní na neho nevedia spoľahnúť, tak ho spravia štátnym. Je to na smiech,“ zacitoval Kaliňák. Esemesková komunikácia aj s menom koaličného poslanca bude súčasťou pripravovaného trestného oznámenia.

Smer-SD podá trestné oznámenie
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)


Doležalová na tlačovej konferencii informovala o tom, že v Národnom ústave reumatických chorôb sa dostala do konfliktu s lekárom Romanom Stančíkom, otcom Andreja Stančíka. Dôvodom bolo, že mu vytkla jeho nedostatočný pracovný výkon a zlé vedenie zdravotnej dokumentácie. Podľa jej vyjadrenia vybavil v priemere len 3,8 pacienta za deň, pričom ostatní lekári mali 17 až 20 pacientov denne. „V posledný júnový deň si ma zavolali na ministerstvo zdravotníctva, kde mi bol radovým zamestnancom do ruky podaný odvolací dekrét,“ povedala Doležalová. Dôvodom boli organizačné zmeny.

„Môj známy – koaličný poslanec mi potvrdil, že Igor Matovič (OĽaNO) spolu s Andrejom Stančíkom denne tlačili na ministra zdravotníctva Lengvarského, aby ma vyhodil a spolu so mnou aj ďalších dvoch riaditeľov ústavu, čo bola jedna časť dohody a druhá časť bola, že sa stane štátnym tajomníkom,“ povedala Doležalová. Za jej vyhodenie a funkciu štátneho tajomníka potom podľa Doležalovej Andrej Stančík porušil svoj verejný sľub, že nebude hlasovať s fašistami a zahlasoval za Matovičov rodinný balíček.

Viac o téme: KorupciaTretné oznámenieSmer-SDErik Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu