Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Prezidentka Zuzana Čaputová sa na Cypre stretla so slovenskými vojakmi a policajtmi

Zuzana Čaputová počas návštevy
Zuzana Čaputová počas návštevy (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

NIKÓZIA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v pondelok na Cypre slovenských vojakov a policajtov, ktorí tam slúžia v rámci mierovej misie Organizácie Spojených národov. Na Cypre sa stretla aj s tamojším prezidentom Nikosom Anastasiadisom.

Čaputová po stretnutí so slovenskými vojakmi a policajtmi napísala na Facebooku, že je na nich "veľmi hrdá". Pred Vianocami ich podľa vlastných slov navštívila priamo v sektore, kde pôsobia.

 

Som veľmi hrdá na slovenských príslušníkov a príslušníčky ozbrojených síl a policajného zboru, ktorí slúžia na Cypre v...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, December 12, 2022

"Prišla som ich pozdraviť a dozvedieť sa z prvej ruky, čím žijú a ako sa majú. Priniesli sme aj darčeky zo Slovenska, aby chute a vône Slovenska mali prítomné počas Vianoc aj ďaleko od domova," uviedla v príspevku na sociálnej sieti.

Pochvalné slová o profesionalite, zručnosti a užitočnosti

Prezidentka dodala, že na Cypre zo všetkých strán vrátane z úst prezidenta Anastasiadisa počúvala na slovenských vojakov a policajtov pochvalné slová o ich profesionalite, zručnosti a užitočnosti pre celú misiu OSN.

archívne video: Prezidentka Zuzana Čaputová v parlamente predniesla asi najkritickejšiu správu o stave republiky

Prezidentka Zuzana Čaputová v parlamente predniesla asi najkritickejšiu správu o stave republiky (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

S cyperským prezidentom Anastasiadisom hovorila Čaputová tiež o bezpečnostnej situácii v regióne, ale aj o vojne na Ukrajine. "S Cyprom máme dobré vzťahy, ktoré môžeme v oblasti inovácií či zelenej tranzície ďalej prehlbovať," uzavrela prezidentka. Prezidentka navštívila vojakov a policajtov na Cypre v rámci tradície predvianočných návštev u slovenských vojakov pôsobiacich v zahraničných misiách.

Viac o téme: StretnutieVojaciPolicajtiCyprusZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu