Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Peklo na cestách: Donovaly sú uzavreté, problémy hlásia aj iné úseku! Ak nemusíte, nikam nechoďte

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Facebook/Doprava a obmedzenia na Horských prechodoch)

BRATISLAVA – Avizovaná katastrofa na našich cestách je tu. Viaceré horské priechody aktuálne čelia problémom s hustým snežením a s tým súvisiacou vrstvou snehu na vozovku. Počasie spôsobuje motoristom poriadne problémy, niektoré cesty sú prejazdné len ťažko, iné vôbec.

Polícia najskôr popoludní informovala o tom, že horský priechod Donovaly je pre nákladnú dopravu nad 10 metrov uzatvorený a to v oboch smeroch. „Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť v tomto úseku, trpezlivosť, ohľaduplnosť, dôsledné rešpektovanie dopravného značenia a pokynov policajtov,“ uviedli. Na sociálnych sieťach sa tiež objavilo odporúčanie, aby ste cez daný úsek ani nejazdili, pokiaľ nemusíte. Okolo šiestej večer už však Zelená vlna informovala, že Donovaly sú pre nehodu úplne uzavreté. Obísť to môžete cez Turčianske Teplice a Martin.

Čertovica
Zobraziť galériu (6)
Čertovica  (Zdroj: Facebook/Doprava a obmedzenia na Horských prechodoch)

Lúčky
Zobraziť galériu (6)
Lúčky  (Zdroj: Facebook/Doprava a obmedzenia na Horských prechodoch)

Problémy sú však aj na iných horských priechodoch. Odstavený kamión videli vodiči napríklad pod Šturcom. Na Čertovici zasa hlásili zdržanie, neupravené cesty a aj skrížený kamión. Vrstva čerstvého snehu je aj  na cestách v okolí Fačkova v žilinskom okrese a Príslop v okrese Snina, ktorý bol podľa Zelenej vlny uzavretý pre nákladné autá nad 10 metrov, na vozovke sa nachádza kašovitá vrstva snehu a vodiči hlásia úsek ako ťažko prejazdný. Takmer však treba počítať aj so zdržaním.

Príslop
Zobraziť galériu (6)
Príslop  (Zdroj: Facebook/Doprava a obmedzenia na Horských prechodoch)

Zlú situáciu hlásili aj na ceste z Vernára, úsek je uzatvorený pre vozidlá nad 3,5 tony. Na trase Vernár – Hranovnica je tiež hlásená nehoda. „V úseku je neupravená vozovka a zdržíte sa v oboch smeroch,“ informuje Zelená vlna.

Čertovica
Zobraziť galériu (6)
Čertovica  (Zdroj: Facebook/Doprava a obmedzenia na Horských prechodoch)

Fačkov
Zobraziť galériu (6)
Fačkov  (Zdroj: Facebook/Doprava a obmedzenia na Horských prechodoch)

Ťažko prejazdný pre nákladné autá je z dôvodu zasneženej vozovky aj úsek medzi Makovom a Bytčou. Ako neprejazdný je hlásený úsek medzi obcami Turzovka a Veľké Rovné. Rátať tam treba aj s poľadovicou.

Viac o téme: DopravaSnehKalamitaSneženieCestyVozovkaVodiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu