Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hrôzostrašné vystúpenie Mikuláša pri Poprade: Cigáni, kde ste?! Kričal muž v kostýme, video už rieši polícia

Video s namosúreným Mikulášom si už putuje po sociálnych sieťach. Zobraziť galériu (2)
Video s namosúreným Mikulášom si už putuje po sociálnych sieťach. (Zdroj: Gettyimages.com, Facebook/Poprad - slušné mesto pre život)

POPRAD/MATEJOVCE - Polícia sa bude zaoberať videom Putujúceho Mikuláša v Poprade, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach. V stredu to potvrdil krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik. Bývalý mestský poslanec Rudolf Kubus mal ako Mikuláš v mestskej časti Matejovce počas vystúpenia kričať na rómske deti pre ich správanie a urážať ich rodičov. Ten tvrdí, že video je vytrhnuté z kontextu.

VIDEO, ktoré sa šíri sociálnymi sieťami:

Do Matejoviec pri Poprade prišiel prísny a namosúrený Mikuláš (Zdroj: Facebook/Poprad - slušné mesto pre život)

Správanie Mikuláša na sociálnej sieti mnohí odsúdili a video zdieľali stovky ľudí. "Obvodné oddelenie Policajného zboru v Poprade na základe zaslaného podnetu bude predmetné oznámenie preverovať," uviedol Džobanik.

Moralistická prednáška od Mikuláša

"Všetci tí, čo sú v prvej rade, nedostanú absolútne nič. Lebo Mikuláš nosí sladkosti len tým, ktorí sú dobrí a ktorí počúvajú a nie tým, ktorí vrieskajú a nevedia sa správať. Ticho!" zakričal na deti muž vo videu. Následne si podal ich rodičov. "Nehanbia sa vaši rodičia za vás? Ako sa správate? Čo to má znamenať? Chodím po celom meste a s týmto som sa nestretol! Hanba! Ale nie hanba tým deťom, ale hanba tým rodičom, že toto dovolia! Kde sú tí rodičia? Ukážte sa! Cigáni, kde ste?!" kričí muž vo videu.

Deti mu vraj kradli sladkosti, preto na nich vraj kričal

Kubus si myslí, že z vystúpenia sa robí zbytočný cirkus. "Deti tam kričali, trhali nám veci, brali nám sladkosti, preto som zakričal, aby boli ticho. Potom sa to tam upokojilo a pokračovali sme pekne v programe, nerobil som žiadne rozdiely, odovzdali sme im darčeky a v pokoji odišli. Prečo to v tom videu nie je? Poriadky s deťmi si mali robiť rodičia, a nie účinkujúci," uviedol Kubus, ktorý Mikuláša stvárnil v minulosti viackrát. Putujúceho Mikuláša, ktorý navštevuje deti v jednotlivých mestských častiach, organizuje už niekoľko rokov popradská samospráva.

Vážení čitatelia, pre množiace sa nenávistné komentáre sme sa rozhodli diskusiu pod týmto článkom uzavrieť.

Viac o téme: VideoMikulášPopradMatejovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu