Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vláda má dnes rokovať o zmene výšky príspevku na ubytovanie odídencov i návrh zmlúv

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Príspevok na ubytovanie odídencov pre ubytovacie zariadenia má zohľadňovať aj nárast cien elektrickej energie a plynu, pričom sa má vychádzať z nákladov za lôžko. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR, o ktorom bude v stredu rokovať vláda.

Na svojom 122. rokovaní bude vláda odsúhlasovať zámer uzavrieť zmluvu medzi Slovenskou republikou a Kirgizskou republikou o zamedzení dvojitého zdanenia v oblasti daní z príjmov a zabránení daňovému úniku, rovnako bude schvaľovať i návrh rozvojového programu priorít verejných prác na roky 2023 a 2025. Na stole budú mať ministri aj návrh rámcovej zmluvy medzi ministerstvom dopravy a úspešným uchádzačom v tendri na prevádzkovateľa osobnej vlakovej dopravy na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno.

Z ekonomických bodov stredajšieho programu sa budú ministri zaoberať tiež podmienkami poskytovania podpory v poľnohospodárstve formou prechodných vnútroštátnych platieb, tie by sa znižovať nemali. Kabinet má takisto odsúhlasiť zmenu uznesenia vlády z júla 2019, podľa ktorej mal dostať Slovenský zväz ľadového hokeja na rozvoj hokejovej infraštruktúry dotáciu 10,2 milióna eur. Výšku dotácie vláda aktualizovala na už poskytnutých 9,52 milióna eur. Ministri budú takisto schvaľovať návrh programu starostlivosti o chránené vtáčie územie (CHVÚ) Volovské vrchy, rovnako budú odsúhlasovať kandidatúru na ad hoc sudcov Európskeho súdu pre ľudské práva.

Viac o téme: VládaUbytovaniePríspevokOdídenciRokovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu