Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Robert Fico volá po zrušení obvinenia šéfa Národnej banky Slovenska Petra Kažimíra

Robert Fico Zobraziť galériu (11)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Opätovné obvinenie guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra z prečinu podplácania by malo byť znovu zrušené. Na sobotnej tlačovej konferencii to vyhlásil šéf opozičného Smeru-SD a poslanec parlamentu Robert Fico. Obvinenie Petra Kažimíra považuje za vymyslené.

"Keby chcel dať generálny prokurátor najavo, že je pánom v prípravnom konaní, mal by okamžite zrušiť toto rozhodnutie Národnej kriminálnej agentúry," zdôraznil Fico. Guvernér NBS sa stal podľa šéfa Smeru-SD obeťou toho, že vláda nie je schopná riadiť štát.

Robert Fico odmietol slová o zasahovaní Smeru do živých vecí

Robert Fico odmietol slová o zasahovaní Smeru do živých vecí (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Fico odmietol, že by obsahom tlačových konferencií Smeru-SD bolo zasahovanie do vyšetrovania živých vecí. "Naše tlačové konferencie sme robili, robíme a budeme robiť. Nie sú žiadnym zasahovaním do priebehu vyšetrovania, ale sú oficiálnymi trestnými oznámeniami, ktorými ich dávame najavo orgánom činným v trestnom konaní," vyhlásil.

Robert Fico
Zobraziť galériu (11)
Robert Fico  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Privítal by, aby sa Národná kriminálna agentúra z vlastnej iniciatívy týmto oznámeniam venovala. Advokát Marek Para avizoval podávanie ďalších trestných oznámení voči vyšetrovateľom za zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Robert Kaliňák
Zobraziť galériu (11)
Robert Kaliňák  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Situáciu so stredajším (23. 11.) nájdením pravdepodobne monitorovacieho zariadenia na aute spolupracujúceho obvineného exšéfa finančnej správy Františka I. považuje Fico za cirkus zo strany orgánov činných v trestnom konaní. Účelom mohlo byť podľa neho zabezpečenie policajnej ochrany pre bývalého šéfa finančnej správy. Fico kritizoval tiež vyjadrenia Františka I. vo verejnoprávnej televízii.

Viac o téme: Robert FicoRobert KaliňákSmerPeter KažimírNBSTibor GašparMarek Para
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu