Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nahrávka údajných vyhrážok Repu a Šúreka voči Kučerkovi víri vody: Vyšetrovateľ začal konať, pokyn prišiel z Košíc!

Nahrávka Repu a Šúreka začala byť zaujímavou témou aj pre Úrad inšpekčnej služby.
Nahrávka Repu a Šúreka začala byť zaujímavou témou aj pre Úrad inšpekčnej služby. (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj, Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Verejnosť bola rôznou formou a už pred viacerými týždňami informovaná o existencií kontroverzných nahrávok prokurátorov Ondreja Repu a Michala Šúreka. Tá sa mala zaznamenať v zasadačke Úradu špeciálnej prokuratúry v Pezinku a mali na nej odznieť viaceré šokujúce veci. Prípad sa teraz začal lámať a vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal trestné stíhanie! Pokyn pritom vydala Krajská prokuratúra v Košiciach.

archívne video

Prokurátor Michal Šúrek po odsúdení Dušana Kováčika Najvyšším súdom SR (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

O prípade informuje týždenník Plus 7 Dní. Nahrávka pochádza ešte spred dvoch rokov, kedy sa mali Repa a Šúrek rozprávať s policajtom NAKA Marianom Kučerkom. Títo dvaja podľa neho mali vyvíjať nátlak a poskytnúť im informácie.

Prišlo aj na vulgarizmy a na vyjadrovanie ako v gangsterských kruhoch

Vyšetrovateľ teraz začal trestné stíhanie vo veci podozrenia zo spáchania prečinu ohrozenia dôvernosti ústneho prejavu. Trestné oznámenie podali aj Repa a Šúrek, no ešte pred istým časom, kedy sa o nahrávke nevedelo veľa. V tom čase však nebolo ani stopy po tom, že by takáto nahrávka existovala a oznámenie bolo odmietnuté.

O rozruch sa však postarala strana Smer-SD, ktorá nedávno na svojej tlačovej konferencii uverejnila časti tohto rozhovoru. Repa sa mal Kučerkovi vyhrážať, že bude vo väzbe "sr.ť krv".  Celý charakter rozhovoru pôsobí až gangstersky.

Smer-SD podal trestné oznámenie pre sabotáž, kritizuje vyšetrovateľov NAKA (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Viac o téme: VyhrážanieTrestné stíhanieNahrávkyÚrad inšpekčnej službyOndrej RepaMichal ŠúrekMarian Kučerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu