Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Meteorológovia varujú: Vydali výstrahy pred poľadovicou, na niektorých miestach môže nasnežiť

 Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Kristína Mayerová)

BRATISLAVA - Počas piatka platia na Slovensku výstrahy pred snežením, hmlou, ale aj poľadovicou. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe s tým, že v niektorých okresoch môže napadnúť desať centimetrov snehu.

Poľadovica sa môže vyskytnúť vo všetkých okresoch Prešovského kraja a v niektorých okresoch Košického, Žilinského a Banskobystrického kraja. "Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia)," uviedli meteorológovia. Ako dodali, výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Meteorológovia varujú: Vydali výstrahy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstraha pred snežením

Výstraha prvého stupňa pred snežením platí v niektorých okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. V týchto lokalitách sa očakáva v polohách nad 500 metrov ojedinele výskyt sneženia, pri ktorom spadne desať centimetrov nového snehu. "Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb)," uviedli meteorológovia. Výstraha platí v okresoch Banskobystrického, Trenčianskeho a Žilinského kraja do 17.00 h, v okresoch na východe Slovenska do 21.00 h. 

Meteorológovia varujú: Vydali výstrahy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Poľadovica sa môže vyskytovať v okresoch Banskobystrického, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Výstraha je predbežne platná do soboty (19. 11.) 9.00 h. V okresoch Myjava, Piešťany, Senica, Trnava, Pezinok, Malacky, Bratislava a Senec sa v piatok doobeda očakáva ojedinele výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 - 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," poznamenal SHMÚ. Výstrahy prvého stupňa pred výskytom hmiel platia do 12.00 h. 

Meteorológovia varujú: Vydali výstrahy
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Viac o téme: PočasiePoľadovicaVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu