Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Smer-SD vyzval poslancov podporiť uznesenie o kríze v zdravotníctve

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD žiada poslancov Národnej rady (NR) SR, aby v utorkovom hlasovaní podporili ich návrh uznesenia o kríze v zdravotníctve. Informoval o tom na tlačovej konferencii pred hlasovaním šéf strany Robert Fico.

"Vôbec nám nejde pri tomto uznesení o akékoľvek politické preteky," pripomenul predseda Smeru-SD. Uznesením podľa neho žiadajú vládu, aby pristúpila na dohodu s lekármi, keďže situácia začína byť neudržateľná. Vláda musí podľa neho prestať naťahovať čas a stabilizovať situáciu v slovenskom zdravotníctve. Pripomenul, že je niekoľko dní pred uplynutím výpovednej lehoty vyše 2000 lekárov.

VIDEO Smer-SD vyzval poslancov podporiť uznesenie o kríze v zdravotníctve

Smer-SD vyzval poslancov podporiť uznesenie o kríze v zdravotníctve (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Fico kritizoval návrh rozpočtu

Na hlasovanie podľa Fica predkladajú nie "typicky opozičné uznesenie". Má konštruktívne znenie, ktoré vzniklo v spolupráci s odborármi, ktorí vymenovali požiadavky. Zároveň Fico kritizoval, že v návrhu rozpočtu na budúci rok navýšila vláda výdavky pre iné oblasti. Poslanci v navrhovanom uznesení žiadajú vyzvať vládu a zdravotníckych pracovníkov na podpísanie memoranda a ukončenie krízy v zdravotníctve.

Viac o téme: PoslanciUznesenieRobert FicoSmer-SDKríza v zdravotníctve
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu