Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Meteorológovia upozorňujú na hmlu: Výstraha platí pre celé Slovensko

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje na hmlu s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Vydal výstrahu prvého stupňa pre celé Slovensko. Platí od nedele večer až do pondelka (14. 11.) dopoludnia.

"Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt hmiel s uvedenou dohľadnosťou je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," píše SHMÚ na svojom webe. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy pred hmlou pre celé Slovensko. Platia od nedele večer do pondelka (14. 11.) do obeda.

Výstraha pred hmlou
Zobraziť galériu (2)
Výstraha pred hmlou  (Zdroj: SHMÚ)

Pozor si treba dávať najmä na cestách

Vodiči by mali na cestách v hmle dbať na zvýšenú opatrnosť. Upozorňuje ich na to bratislavská krajská polícia v súvislosti s aktuálnym počasím. Pripomína aj správne svietenie a potrebu dodržiavať rozostupy áut. "Aktuálne z dôvodu hmlistého počasia, ktoré spôsobuje zníženú viditeľnosť, a tým aj zvýšené riziko vzniku dopravných nehôd na cestách, vyzývame vodičov, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, mali počas jazdy rozsvietené predpísané osvetlenie, dodržiavali bezpečnú zníženú rýchlosť jazdy, aby vedeli zareagovať v prípade neočakávanej prekážky či zákruty, dodržiavali bezpečnú vzdialenosť od vozidla pred nimi," uviedla polícia. Zároveň upozorňuje, že počas hmly hrozí aj nebezpečenstvo šmyku, keďže vozovka môže byť mokrá.

Viac o téme: PočasieHmlaSHMÚVýstraha prvého stupňaZnížená viditeľnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu