Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

NR SR odsúdila útoky na civilné ciele v Ukrajine: Plénum odmietlo návrhy z dielne Smeru-SD

Smer-SD
Smer-SD (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR odmietli v utorkovom hlasovaní dva návrhy uznesení z dielne poslancov Smeru-SD. Prvé sa týkalo "mierovej stratégie" riešenia vojny na Ukrajine, druhé hovorilo o bojaschopnosti Ozbrojených síl (OS) SR.

Poslanci Smeru-SD chceli zaviazať parlament, aby požiadal Európsku komisiu o vypracovanie a vynaloženie úsilia na presadenie mierovej stratégie na ukončenie vojny na Ukrajine. Žiadali tiež, aby NR SR očakávala od Európskej únie "podstatne väčšiu mieru nezávislosti pri formulovaní zásadných zahraničnopolitických stanovísk".

Archívne VIDEO: Tlačová konferencia strany Smer-SD k situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine

Tlačová konferencia strany Smer-SD k aktuálnej situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

V druhom uznesení chceli, aby parlament skonštatoval, že Slovensko v čase vojny na Ukrajine nedisponuje vlastným systémom protivzdušnej ochrany ani vlastnou vzdušnou ochranou. Chceli tiež požiadať ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) o poskytnutie informácií o stave bojaschopnosti OS SR na neverejnom rokovaní pléna.

Uznesením odsúdila útoky Ruska na civilné ciele v Ukrajine

Národná rada (NR) SR odsúdila uznesením v utorkovom hlasovaní útoky Ruskej federácie na území Ukrajiny namierené voči civilným cieľom. V uznesení parlament zdôraznil, že takéto správanie môže niesť až prvky genocídy civilného obyvateľstva. Parlament zároveň plne podporuje kandidátsky štatút Ukrajiny k Európskej únii a zdôraznil, že stojí pri ľude Ukrajiny a jej demokraticky zvolených predstaviteľoch.

Viac o téme: OdmietnutieUznesenieNR SRSmer-SDVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu