Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Minister Mikulec sa s Jourovou zhováral o boji proti hybridným hrozbám

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Aktuálna bezpečnostná situácia, regulácia nelegálneho obsahu v on-line prostredí i boj s hybridnými hrozbami boli témami piatkového rozhovoru ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽANO) a podpredsedníčky Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť Věry Jourovej. O stretnutí informovala hovorkyňa rezortu vnútra Zuzana Eliášová.

V diskusii sa venovali i bezpečnosti v prostredí sociálnych sietí a možnej regulácii zo strany EÚ. "Na domácej pôde musíme pokračovať v rozširovaní kapacít v boji proti hoaxom a dezinformáciám, do budúcna chceme naďalej rozširovať aj Centrum boja proti hybridným hrozbám, budeme sa preto zaujímať aj o možnosti financovania týchto činností prostredníctvom eurofondov," uviedol po stretnutí Mikulec, pripomínajúci aj aktívny prístup facebookového profilu slovenskej polície v boji proti hoaxom.

Minister Mikulec sa s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Jourová na stretnutí zdôraznila, že spoločným cieľom v rámci EÚ musí byť zabránenie či aspoň minimalizácia šírenia nelegálneho obsahu na internete. S Mikulcom sa v tejto súvislosti rozprávala aj o útoku na Zámockej ulici, vypočula si tiež pripravované kroky chystanej policajnej reformy, ktorá zahŕňa i boj proti počítačovej kriminalite.

Viac o téme: Roman MikulecHybridné hrozby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu