Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri Prievidzi sa zrazil vlak s autom - štyria zranení

(Zdroj: Bleskovky.sk)

PRIEVIZDA - Pri zrážke osobného auta Škoda Felícia s osobným vlakom na priecestí neďaleko železničnej zástavky Ráztočno na úseku trate Prievidza Handlová sa dnes o 15,35 hod. zranili štyria ľudia z osobného auta, z toho jedna žena ťažko.

Vodička, jeden muž a asi desaťročné dieťa sú zranení ľahšie. Všetkých odviezli na ošetrenie do nemocnice. Priecestie nie je chránené závorami, sú tam umiestnené iba dopravné značky. Podľa informácie hovorcu Železničnej polície Jozefa Búranského rušňovodič dvojvozňovej vlakovej súpravy prichádzajúcej od Handlovej, videl už z diaľky osobné auto ako pred značkou STOP! zastavilo.

Keď sa však vlak priblížil k priecestiu, vozidlo sa dalo znova do pohybu. Vošlo na koľajnice, kde ho súprava zachytila a tlačila pred sebou asi sto metrov. Očití svedkovia tvrdia, že vodička spanikárila, keď zistila, že prichádza vlak. Priamo na koľajniciach jej zhasol motor a nedokázala už pokračovať v jazde.

Vedúci oddelenia Železničnej polície v Prievidzi Ľuboš Kotlář pre TASR uviedol, že kvôli nehode museli odrieknuť niektoré spoje na trati. Zakliesnené auto odstránili hasiči. Poškodená bola aj vlaková súprava, ktorej zo systému unikol tlak, museli ku odtiahnuť do Prievidze. Ťažko zranená žena je podľa predbežných informácií v ohrození života.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu