Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Spolužiakov chcel vyvraždiť sekerou! Súd rozhodol o 14-ročnom Alexovi: Hrozí mu až 25 rokov za mrežami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Zemiar)

MNÍŠEK NAD HNILCOM - Obvinený mladistvý z obce Mníšek nad Hnilcom (okres Gelnica), ktorý mal pripravovať vraždu viacerých spolužiakov a pedagógov v základnej škole, bude stíhaný väzobne. V stredu večer o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. "Dôvodom väzby je možná obava z úteku, ovplyvňovania svedkov alebo pokračovania v trestnej činnosti. Teda úteková, kolúzna a preventívna väzba," priblížila hovorkyňa.

Sudca na neverejnom zasadnutí zamietol žiadosť obvineného o nahradenie väzby mediačným a probačným úradníkom, ako aj písomným sľubom. "Proti uzneseniu o vzatí do väzby klient podal sťažnosť, ktorú bližšie odôvodníme po doručení písomného vyhotovenia uznesenia," uviedol obhajca Pavel Piovarčí.

Streľba na Zámockej 

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy

Streľba na Zámockej (Zdroj: Tip čitateľa)

O sťažnosti bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Obvinený A. P. podľa obhajcu prezentoval pred sudcom "určitú ľútosť nad nevhodnosťou jeho správ a konania". Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala mladistvého v piatok 14. októbra. Polícia priblížila, že čelí obvineniu z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Podľa medializovaných informácií chlapec prišiel do školy, ktorú navštevoval, so sekerou.

Viac o téme: SekeraVäzbaMladistvýObvinenie ŠTS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu