Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matovič po vražde dvoch ľudí v Bratislave: Som hetero! Mlčať je niekedy lepšie, odkazujú mu ľudia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bývalý premiér a súčasný minister financií štyri dni po vražde, ktorú vyšetrovatelia označili ako zločin z nenávisti, napísal status. V ňom sa "priznáva", že je heterosexuál a muž, ktorý sa cíti ako muž.

V stredu v centre Bratislavy strieľal len 19-ročný Juraj po dvoch mladých mužoch a jednej žene pred podnikom Tepláreň. Tam sa stretávali LGBTI ľudia. Juraj zabil dvoch homosexuálov - 27-ročného Juraja a 23-ročného Matúša. Mladú ženu, ktorá bola pred podnikom s nimi, postrelil. Polícia ho hľadala celú noc, kým on ešte písal príspevky na sociálnej sieti. Ráno ho našiel mŕtveho náhodný okoloidúci.

V piatok, dva dni po brutálnej poprave mladých mužov pre inú orientáciu, sa v Bratislave konal pochod, na ktorom sa zúčastnili tisícky ľudí. Tým sa prihovorili celebrity, ale aj politici. Sviečku prišiel zapáliť aj premiér Eduard Heger. 

Galéria: OBRAZOM Pochod proti nenávisti: Vystúpili známe osobnosti aj politici! Hviezdou sa nechtiac stal premiér
AKTUÁLNE V centre Bratislavy sa v stredu večer strieľalo (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Len štyri dni po vražde Juraja a Matúša napísal bývalý premiér a súčaný minister financií na sociálnej sieti príspevok, ktorý opäť pobúril ľudí. "Som hetero. Som muž a cítim sa ako muž. Pred 23 rokmi som sľúbil Pavlínke pred oltárom vernosť a zatiaľ svoj sľub plním a neplánujem do smrti prestať. Som tiež presvedčený, že deťom by sme mali v rodine a škole od mala vštepovať úctu k ideálom … aby mali vo svojom živote nastavený kompas. Prepáčte," napísal Matovič.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (2)
Igor Matovič  (Zdroj: FB/Igor Matovič)
Jeho status prichádza aj potom, čo sa moderátor diskusnej relácie na TA3 priznal, že aj on patrí do LGBTI komunity a vyzval aj politikov a známych ľudí, aby sa prestali skrývať. Pod statusom ministra financií sa tak strhla búrlivá debata. Kým niektorí mu vyjadrujú podporu, mnohí mu odkazujú, že mlčať je niekedy lepšie. 

Viac o téme: VraždaIgor MatovičLGBTI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu