Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Fico apeluje na spoločný postup opozície pri rokovaní o predčasných voľbách

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Smer-SD apeluje na dohodu opozičných parlamentných i mimoparlamentných politických strán, ktorá povedie k predčasným voľbám. Rokovať chce s jednotlivými stranami na bilaterálnej úrovni. Uviedol to predseda Smeru-SD Robert Fico na utorkovej tlačovej konferencii. Opozičné strany vyzval, aby odhodili osobné animozity a pristúpili k dohode na spoločnom postupe.

Fico deklaroval, že zvýšenie rozpočtu na tento rok o 207 miliónov eur viazaných na opätovné vyplatenie 13. dôchodkov podporí strana v Národnej rade (NR) SR bez podmienok. Podporu zvýšenia rozpočtu o 1,3 miliardy eur o kompenzáciu dôsledkov rastu cien energií a podporu budúcoročného rozpočtu podmieňuje dohodou na predčasných parlamentných voľbách v prvej polovici roka 2023. Aj o tomto postupe chce rokovať s opozičnými stranami. So spoločnou dohodou môžu podľa jeho slov následne rokovať aj s koalíciou.

VIDEO Fico apeluje na spoločný postup opozície pri rokovaní o predčasných voľbách

Fico apeluje na spoločný postup opozície pri rokovaní o predčasných voľbách (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Za prvoradý označil spoločný postup opozície

"Musíme spájať opozíciu, musíme byť jednotní. Nikto tu nezostavuje vládu. Len musíme vyhovieť verejnosti, ktorá nenávidí túto vládu," vyhlásil. Za prvoradý označil spoločný postup opozície, najlepšiu cestu k tomu vidí práve v bilaterálnych rokovaniach medzi jednotlivými opozičnými stranami. Šéf Smeru-SD skonštatoval, že ak má parlament fungovať a ak sa má opozícia zapájať do prijímania vládnych návrhov, musia sa dohodnúť na predčasných voľbách.

VIDEO Fico apeluje na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vládnuť v krajine musí vláda

Zdôraznil, že vládnuť v krajine musí vláda. Tá súčasná je však podľa neho zruinovaná a neschopná vládnutia. Jediné východisko z aktuálnej krízy vidí v predčasných voľbách. "Ľudia musia rozhodnúť o novej vláde, a to môžu urobiť len v predčasných voľbách," povedal.

VIDEO Fico apeluje na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: OpozíciaPredčasné voľbyRokovanie Robert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu