Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Talentovaní a plní ideálov: Mladý pár v sekunde pripravil o život arogantný funkcionár! Slzy neudržali ani chlapi

Marek a Broňa tvorili pár. Obaja zomreli, keď do nich vrazil opitý Dušan Dědeček Zobraziť galériu (4)
Marek a Broňa tvorili pár. Obaja zomreli, keď do nich vrazil opitý Dušan Dědeček (Zdroj: FB/M.V.)

BRATISLAVA - Tešili sa na spoločný život, no vinou arogantného vodiča oň prišli. Vysokoškoláci Marek a Broňa zomreli pri nehode, ktorú zapríčinil športový funkcionár Dušan Dědeček. Ten pod vplyvom alkoholu narazil v Bratislave priamo do zastávky Zochova, na ktorej v tom čase stáli desiatky ľudí. Okrem mladého páru prišli o život ďalší traja mladí ľudia.

Marek a Broňa boli mladí vysokoškoláci, plní ideálou a vysokých ambícii. Marek bol nádejný futbalista FK Vysoké Tatry, za ktorým smúti celý tím. Slzy neudržali ani silní chlapi. "Srandovali sme, že budúci týždeň budeme hrať o prvé miesto v Dubnici a veľmi sa tešil, že bude ten zápas chytať," povedal pre TV Joj jeho tréner. Mareka opisuje ako slniečko a bol ochotný vždy pomôcť a poradiť. 

Marekova priateľka Broňa prehrala svoj boj o život v nemocnici. Aj ona bola študentkou v Bratislave a nádejnou gymnastkou. Trénovala deti. "Jeden dobrosrdečný, úprimný a usmievavý človek. Ja som jej chcela prenechať klub," povedala pre televíziu majiteľka klubu Terézia Pajpachová. Broňa a Marek spolu odišli do Bratislavy a tešili sa, že budú spolu bývať. Priatelia hovoria, že sa veľmi ľúbili. Žiaľ, vinou arogantného vodiča si svoje sny už nikdy nenaplnia. 

Prezidentka Zuzana Čaputová prišla na miesto tragédie na Zochovej ulici v Bratislave (Zdroj: Topky/Maarty)

Broňa bola medzi kamarátmi obľúbená.
Zobraziť galériu (4)
Broňa bola medzi kamarátmi obľúbená.  (Zdroj: Facebook/BB)

Nehoda si vyžiadala 5 životov

Tragédia sa odohrala v nedeľu krátko po 22-hej hodine. Opitý funkcionár Deaflympijského výboru Dušan Dědeček, vedľa ktorého ako spolujazdec sedel jeho syn, rovnako pod vplyvom alkoholu, vo vysokej rýchlosti vletel do autobusovej zastávky. Na nej sa v tom čase nachádzali desiatky ľudí. Na mieste boli traja mŕtvi, štvrtého oživovali záchranári. Žiaľ, neúspešne. 

Talentovaní a plní ideálov:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DVS)

Broňa zomrela na druhý deň.v nemocnici, mala opuch mozgu. V kritickom stave je ešte jeden človek a niekoľko ďalších je hospitalizovaných so stredne ťažkými zraneniami. Okrem Mareka a Broni o život prišiel aj vysokoškolák Richard, Natália a Sasha. Dědečka po nehode zadržali a dali do cely policajného zaistenia. Rovnako zadržali aj jeho syna Lukáśa, ktorý bol vo výbore kontrolórom. Dědeček bol po nehode agresívny aj na policajtov.

Talentovaní a plní ideálov:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: DVS)

Viac o téme: NehodaLáskaAutonehodaMarekZochovaBroňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu