Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Bratislave sa bude konať ďalší protivládny protest! Čakajú nás obmedzenia, upozorňuje polícia

BRATISLAVA - Mestská polícia Bratislava upozorňuje na možné obmedzenie dopravy v súvislosti s protivládnym protestom, ktorý sa má konať v utorok od 17.00 do 20.00 h na Hodžovom námestí v Bratislave.

Verejnosti radí, aby v danom čase zvolila alternatívne trasy, ktoré nevedú okolím Prezidentského paláca. Informovala o tom na sociálnej sieti. "Organizátori na protest zvážajú ľudí autobusmi aj z iných častí Slovenska, je preto možné, že dôjde k obmedzeniu dopravy v okolí Prezidentského paláca. Dotknuté môžu byť aj miesta ako Suché mýto, Námestie slobody, Palisády a spodná časť Mudroňovej ulice. Obmedzenia môže spôsobiť vystupovanie a nastupovanie protestujúcich z a do autobusov, ale aj ich veľký počet na námestí," skonštatovala polícia. Zvýšený počet ľudí na Hodžovom námestí policajti očakávajú už približne hodinu pred začiatkom. O situácii vo verejnej doprave bude priebežne informovať Dopravný podnik Bratislava.

Protestujúcich polícia žiada, aby rešpektovali jej pokyny a dodržiavali verejný poriadok. "Veríme, že vyjadriť svoj názor sa dá aj bez toho, aby došlo k obmedzovaniu života ľudí v Bratislave," podotkla. V súvislosti s protestom polícia zvyšuje výkon v uliciach, kde bude hliadkovať spolu so štátnou políciou. "Posilňujeme výkon aj v kamerovom stredisku mestskej polície. Zábery z kamier slúžia polícii na včasný zásah a aj ako dôkazy, napríklad na súde," poznamenali policajti. Občanov vyzývajú, aby v prípade, že sú svedkami protiprávneho konania alebo sa obávajú, že by k nemu mohlo dôjsť, bezodkladne kontaktovali mestskú políciu prostredníctvom bezplatnej linky 159 alebo oslovili policajtov v teréne.

Protest organizuje Smer

Protivládny protest organizue strana Smer na čele s opozičným poslancom Robertom Ficom. Pôvodne sa mal konať v pondelok. Fico na protest pozýva všetky strany. "Som presvedčený, že musíme vytvárať silný verejný tlak na organizovanie predčasných volieb a dať nabok všetky rozdielne názory," uviedol bývalý premiér. Smer organizoval protesty aj počas pandémie. 

Opozičný poslanec Robert Fico zvoláva ďalší protivládny protest (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

"Protest bude pozostávať z dvoch častí. V prvej, občianskej, dostanú priestor občianski aktivisti. Bude nasledovať časť politická (okolo 18. hod.), kde očakávame 10 minútové vystúpenia predstaviteľov politických strán, ktoré príjmu pozvanie. Za každú politickú stranu navrhujeme vystúpenie jedného rečníka. Každá politická strana bude vystupovať na pódiu samostatne, rečníka môžu na pódiu sprevádzať jeho spolupracovníci," dodal líder Smeru.

Viac o téme: PoliciaProtestObmedzeniaProtivládny protest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu