Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

OĽANO chce čím skôr rokovať so stranou SaS: Michal Šipoš kritizoval obštrukciu liberálov

Michal Šipoš Zobraziť galériu (3)
Michal Šipoš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie OĽANO je pripravené so stranou SaS rokovať aj ihneď. Vyhlásil to šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Nerozumie vyhláseniam SaS, že sa nesnažili rokovať. Tvrdí, že ich požiadal o spoluprácu a stretnutie ešte v utorok (13. 9.). Šéf SaS Richard Sulík mu napokon podľa jeho slov potvrdil, že budú rokovať.

Šipoš kritizoval opozíciu, ako aj poslancov za SaS, že sa v stredu rozhodli nepracovať a obštrukciami paralyzovať parlament, hoci sedeli v pléne. "Pozývame ich za rokovací stôl, kde sa dohodneme na spoločnom postupe," povedal Šipoš na stredajšej tlačovej konferencii. S SaS nakoniec majú rokovať. "Uvidíme, ako sa budú vyvíjať, či budú konštruktívni, či si budú stáť za svojimi slovami," doplnil.

OĽANO chce so SaS rokovať, Michal Šipoš kritizoval obštrukciu

OĽANO chce so SaS rokovať, Michal Šipoš kritizoval obštrukciu (Zdroj: TASR/ Martina Kriková)

Ľudia podľa neho nemôžu byť rukojemníkmi opozície, a to najmä v čase, keď treba schváliť pomoc. Parlament sa má najbližšie pokúsiť otvoriť schôdzu v utorok 20. septembra. Podpredseda NR SR Gábor Grendel (OĽANO) povedal, že piatkové (16. 9.) voľno predniesol na poslaneckom grémiu predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a nikto nenamietal. Šipoš nemá informácie o tom, že by sa chceli poslanci OĽANO podpísať pod návrh na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO).

OĽANO chce čím skôr
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

V najbližších dňoch budú podľa neho predsedovia strán informovať o tom, či bude nová koaličná zmluva alebo sa pripraví len jej dodatok. Noví štátni tajomníci by podľa Šipoša mali byť odborníci. Kľúčové je podľa neho sadnúť si s SaS a na rovinu si povedať, na ktoré pozície majú nárok. Pri predsedoch výborov je podľa neho obrovský nepomer. V prvom rade sa musia podľa Grendela dohodnúť na otvorení schôdze. Obštrukciu poslancov kritizuje aj šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová.

OĽANO chce čím skôr
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

"Poslanci Národnej rady majú kráľovský plat a skladali sľub, že budú pracovať len a len v záujme občanov SR. Akým záujmom slovenských občanov je, že sa nebudú prijímať zákony na pomoc ľuďom len preto, že sa niektorí poslanci rozhodli politikárčiť a robiť obštrukcie, čiže nepracovať?" skonštatovala v stanovisku. 

Viac o téme: LiberáliRokovanie SaSOĽANOMichal Šipoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu